Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Ως παππούς, ελπίζω τα εγγόνια μου να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό»

«Το ευρύ κοινό δεν θα πρέπει να πληρώσει τη νωθρότητα και τη βλακεία των αντιεμβολιαστών», προειδοποιεί μέλος της γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina και εκφράζεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Υπέρ της επιβολής περισσότερων περιορισμών στους μη εμβολιασμένους τάσσεται και ο πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το να μην εμβολιάζεται κάποιος δεν έχει σχέση με τον ορθολογισμό, αλλά μόνο με την ιδιοτέλεια», δηλώνει στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βόννης και μέλος της Leopoldina, Αρμιν Φαλκ, και προσθέτει ότι, επειδή οι παρενέργειες του εμβολίου είναι διαχειρίσιμες και τα οφέλη για την κοινωνία τεράστια, θα πρέπει να υπάρχει υποχρέωση εμβολιασμού.

Επιπλέον, ο κ. Φαλκ θεωρεί ότι τουλάχιστον η πρόσβαση σε εστιατόρια, ταξίδια και εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνει πιο δύσκολη για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Διαφορετικά, «οι συνεργάσιμοι θα είναι τελικά οι ανόητοι», λέει χαρακτηριστικά, και διευκρινίζει ότι εξαιρούνται τα άτομα τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

Ο Γερμανός οικονομολόγος τονίζει ακόμη ότι αν ένα άτομο έχει εμβολιαστεί ή όχι θα πρέπει να συνεκτιμάται εάν, σε περίπτωση νέας επιβάρυνσης του συστήματος υγείας, χρειαστεί να γίνει επιλογή των ασθενών που θα διασωληνωθούν.

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό των Ελεύθερων Ψηφοφόρων, Χούμπερτ Αϊβάνγκερ, ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί κατά της Covid-19, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τα εμβόλια, ο κ. Φαλκ δηλώνει: «Σκάσε και εμβολιάσου!». Εκφράζει δε την έκπληξή του για τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι αντιεμβολιαστές.

Σόιμπλε για εμβολιασμούς
Ακατανόητη χαρακτηρίζει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την απροθυμία κάποιων να εμβολιαστούν και εκτιμά ως απολύτως λογικό να δοθούν μεγαλύτερες ελευθερίες σε όσους εμβολιάζονται ή αναρρώνουν από την Covid-19.

«Δεν μπορούμε να υποβάλλουμε αυτές τις ομάδες διαρκώς σε περιορισμούς που πρέπει να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους», δηλώνει στη «Neue Osnabruecker Zeitung» και ζητά «να δούμε πώς αντιμετωπίζουν το θέμα η Γαλλία και άλλες χώρες».

Μια κάποια κοινωνική πίεση, επισημαίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «δεν είναι λάθος».

«Η πλήρης προστασία εμβολιασμού για όσο το δυνατόν περισσότερους είναι η μοναδική ευκαιρία να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό και να κατοχυρώσουμε την ελευθερία μας», προσθέτει ο κ. Σόιμπλε, και ζητά από τη Διαρκή Επιτροπή Εμβολιασμού (Stiko) να μελετήσει το ενδεχόμενο γενικής σύστασης για εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, αφού τα εμβόλια θεωρούνται ασφαλή από τους αρμόδιους φορείς.

«Δεν θέλω να ασκήσω κριτική στην Επιτροπή, αλλά μόνο να της υπενθυμίσω την ευθύνη της», διευκρινίζει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι μέχρι τώρα η Stiko έχει εκδώσει σύσταση για τον εμβολιασμό μόνο των παιδιών άνω των 12 ετών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

«Ως παππούς, ελπίζω τα εγγόνια μου να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό», λέει χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Check Also

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα οι τουρκικές δυνάμεις από τη Λιβύη

Πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα οι τουρκικές δυνάμεις από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων όλων των ξένων στρατευμάτων …

Ιταλία: 40χρονος ιερέας έκλεψε το «παγκάρι» και αγόρασε ναρκωτικά για πάρτι οργίων!

Ο Φραντσέσκο Σπαγνιέσι, ιερέας στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Καστελίνα της Ιταλίας, συνελήφθη την περασμένη …