Βρετανία – Δικαστήριο: Το διάλειμμα για καφέ και τσιγάρο στη δουλειά θα… αφαιρείται από το μισθό!

Απόφαση – «μαχαίρι στην καρδιά» των εργαζομένων εξέδωσε ισπανικό δικαστήριο δικαιώνοντας εταιρεία που αποφάσισε να κάνει περικοπές στο μισθό όσων έκαναν διάλειμμα για τσιγάρο!

Όπως αναφέρει το BBC, η ενεργειακή εταιρεία Galp άρχισε τους τελευταίους μήνες να μην πληρώνει τους εργαζόμενους για τις ώρες που ξόδευαν στα διάλειμματά τους για τσιγάρο, καφέ ή πρωινό. Η εταιρεία ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η πρακτική της αυτή είναι πλήρως συμβατή με το ισπανικό δίκαιο.

Η συνδικαλιστική οργάνωση που έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια, σχεδιάζει να υποβάλλει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με πρόσφατες αλλαγές στην ισπανική νομοθεσία, οι εταιρείες υποχρεούνται να καταγράφουν την ώρα άφιξης και αποχώρησης των εργαζομένων από τον χώρο εργασίας, πράγμα που υποτίθεται ότι θα βοηθούσε στην αποτροπή της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και στην ευελιξία του ωραρίου εργασίας.

Όμως αυτή η αλλαγή είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους περίπου 10 εκατομμύρια καπνιστές της χώρας, αφού οι εταιρείες- καταγράφοντας πότε μπαίνουν και βγαίνουν από τα γραφεία τους- μπορούν να υπολογίσουν πόση ώρα περνούν οι υπάλληλοι στο πόστο του

Check Also

Βρετανία: Ρεκόρ 10ετίας στις πωλήσεις των σουπερμάρκετ…

Share Twitter Η ασταμάτητη αγορά προμηθειών λόγω κορωνοϊού από τους Βρετανούς εκτόξευσε τις πωλήσεις των …

Υποχωρεί η τουρκική λίρα – Ο Ερντογάν δεν έχει ούτε δολάριο στα αποθέματα του – Παρακαλά……

Share Twitter Η τουρκική λίρα υποχωρεί και σήμερα καθώς η αδυναμία του Ερντογάν να βρει …