Αυτές είναι οι τοξικές συνήθειες που μας κλέβουν την ενέργεια

Μήπως αισθάνεστε εξαντλημένοι χωρίς να καταλαβαίνετε το γιατί;

Υπάρχουν συμπτώματα που αντανακλούν την έλλειψη ενέργειας. Αυτά είναι για παράδειγμα: η κακή διάθεση, η θλίψη (χωρίς λόγο), η χαμηλή παραγωγικότητα, το αίσθημα κόπωσης.

Ο λόγος είναι ότι έχετε την τάση να διατηρείτε τις συνήθειες που απορροφούν την ενέργειά σας και δεν ξέρετε πώς να τις αποφύγετε. Η λύση είναι πολύ εύκολη και χρειάζεστε μόνο θέληση για να το κάνετε.

Παρακάτω θα μάθετε ποια 10 πράγματα κλέβουν την ενέργειά σας:

Οι τοξικοί άνθρωποι

Το τι σημαίνει «τοξικός άνθρωπος» για τον καθένα μας είναι κάτι υποκειμενικό. Για παράδειγμα, εμένα με επηρεάζουν αρνητικά οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε κουτσομπολιά ή που λένε πράγματα πίσω από την πλάτη κάποιου και μπροστά του είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Επίσης με ενοχλούν αυτοί που ρίχνουν την ευθύνη πάντα στους άλλους. Προσπαθήστε να συνδιαλέγεστε με ανθρώπους που έχουν να σας δώσουν θετικά ερεθίσματα. Κρατήστε μακριά ότι θεωρείτε τοξικό και επιβλαβές.

Η έλλειψη ύπνου

Κάθε άτομο χρειάζεται να κοιμηθεί έναν αριθμό ωρών. Ακούστε το σώμα σας. Σας αρκούν 5 ώρες ύπνου ή χρειάζεστε 8; Φυσικά εκτός από την ποσότητα του ύπνου σημαντική είναι και η ποιότητα. Κοιμηθείτε αρκετά και καλά και επαναφορτίστε πλήρως τις μπαταρίες σας.

Η πολύ καφεΐνη

Η καφεΐνη έχει κάποια ευεργετικά αποτελέσματα αλλά, όπως και η ζάχαρη που θα δούμε έπειτα, αυτά είναι στιγμιαία και μακροπρόθεσμα μας στερεί περισσότερη ενέργεια από ότι μας προσφέρει. Η καφεΐνη πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο για αλλιώς θα παρουσιάσουμε αυξημένη κόπωση, ευερεθιστότητα και κάποιες φορές και αϋπνία ή έναν κακό ποιοτικά ύπνο. Ως εκ τούτου, είναι καλό να μετριάσετε την κατανάλωσή της.

Η ζάχαρη

Όταν η ζάχαρη απορροφάται από το αίμα παρατηρείται η γρήγορη και απότομη παραγωγή ενέργειας. Αλλά 30-60 λεπτά αργότερα υπάρχει μια κατακόρυφη πτώση της ενέργειας μας. Καταναλώστε ζάχαρη σε μικρές ποσότητες και αποφύγετε να έχετε γλυκά πάνω σας. Προτιμήστε να πάρετε σάκχαρα από κάποιο φρούτο.

Η έλλειψη άσκησης

Ασκηθείτε κάνοντας απλά πράγματα. Πάτε κάπου με τα πόδια, μην χρησιμοποιείται ασανσέρ για 1 ως 3 ορόφους, τεντώστε τους μυς και τις αρθρώσεις σας. Η ελαφριά άσκηση αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Αν δεν κάνετε οποιαδήποτε άσκηση θα έρθει η εποχή που θα σας φαίνεται κουραστικό να περπατήσετε ακόμη και ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Έλλειψη οξυγόνου

Προφανώς όλοι αναπνέουμε, αλλά στη διάρκεια της ημέρας καλό θα ήταν να ηρεμούμε για 5 λεπτά και να παίρνουμε κάποιες αργές και βαθιές αναπνοές. Οι πνεύμονες μας πρέπει να είναι γεμάτοι από οξυγόνο για να μπορούν να το μετατρέψουν σε ενέργεια.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Συντηρητικά, γαλακτοποιητικές, χρώματα κτλ κτλ.. Αν διαβάζαμε και καταλαβαίναμε τις ετικέτες των τροφίμων που καταναλώνουμε θα κερδίζαμε αρκετά χρόνια ζωής και υγείας. Πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητα σας φρέσκα τρόφιμα και αν μπορείτε και βιολογικής καλλιέργειας. Σε όλο τον κόσμο εκθειάζουν τα οφέλη και τις αρετές της μεσογειακής διατροφής: φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, κτλ

 Αφυδάτωση

Όλα μας τα όργανα (και ο εγκέφαλος) χρειάζονται νερό για να λειτουργήσουν. Αν δεν έχετε αρκετό, κουράζονται πιο γρήγορα και έχουν χαμηλότερες επιδόσεις. Είναι τόσο απλό. Αρκούν οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Μπορείτε επίσης αντί για 1 ποτήρι νερό να καταναλώσετε χυμό φρούτων ή άλλα ποτά. Όχι, όμως καφέ και αλκοόλ. Η καφεΐνη και το αλκοόλ έχουν αντίθετα αποτέλεσμα αφού αφυδατώνουν τον οργανισμό.

Στρες

Βγάλτε το άγχος και το στρες από την ζωή σας. Το στρες σας καταναλώνει ενέργεια και δεν σας δίνει κάτι ωφέλιμο. Κρατηθείτε μακρυά του.

Ο χρόνιος πόνος

Μερικοί άνθρωποι συνηθίζουν να ζουν με τον πόνο. Και πολλοί υποφέρουν από το σύνδρομο της Χρόνιας Κόπωσης χωρίς καν να το γνωρίζουν. Θα ήταν περιττό να πούμε ότι θα πρέπει να αναζητήσετε την κατάλληλη θεραπεία για να αντιμετωπίσετε όλη αυτή την ταλαιπωρία. Ακούγεται προφανές, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να ζουν με πονεμένα πόδια, χέρια, μάτια κτλ χωρίς την παραμικρή πρόθεση να επισκεφθούν κάποιον γιατρό.

Check Also

Κορωνοϊός: Αυξημένος κίνδυνος λοίμωξης για χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου

Share Twitter Κορωνοϊός: Αυξημένος κίνδυνος λοίμωξης για χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική …

Κορωνοϊός: Ποιοι παράγοντες ενισχύουν τις πιθανότητες μετάδοσης

Share Twitter Κορωνοϊός: Ποιοι παράγοντες ενισχύουν τις πιθανότητες μετάδοσης Όσο περισσότερο, πάντως, παρατείνεται η διάρκεια …