Αυστηρό διάβημα Κυβέρνησης για συνάντηση Ντάουνερ με λεγόμενο υπουργό εξωτερικών

Σε αυστηρό διάβημα προέβη η Κυβέρνηση σε σχέση με τη συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών στα κατεχόμενα.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πρέπει να αποκλείονται ενέργειες ενδεχόμενης εξίσωσης θεσμών του νομίμου κράτους με εκπροσώπους της παράνομης αποσχιστικής οντότητας.

“Αναφορικά με τη συνάντηση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών στα κατεχόμενα, η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εξωτερικών προέβη σε προληπτικό και εν συνεχεία σε αυστηρό διάβημα για την εν λόγω συνάντηση” αναφέρεται.

Εξάλλου, αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο για το διορισμό διαπραγματευτή για το Κυπριακό, σημειώνεται ότι ο χρόνος διορισμού του διαπραγματευτή για το Κυπριακό βρίσκεται στην απόλυτη δικαιοδοσία και ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Οπως ήταν και η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο διορισμός αυτός θα γίνει μετά από διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο”, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Check Also

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου …

Ο Νίκος Νουρής ζήτησε την συνδρομή ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ροή μεταναστών από νεκρή ζώνη

Την συνδρομή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα μέσω της …