Αστυνομία: 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τ/κ στη διαμαρτυρία στο οδόφραγμα

Με τον τραυματισμό 4 αστυνομικώναπό τουρκοκύπριους σημαδεύτηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Λήδρας.

Τη διαμαρτυρία  διοργάνωσε η οργάνωση Unite Cyprus now, στην οδό Λήδρας, για το προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ο ένας διακομίστηκε στον Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Με τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της Αστυνομίας, σημαδεύτηκε η σημερινή δικοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών 11.30π.μ.–1.30μ.μ., στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 Ελληνοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές και 150 Τουρκοκύπριοι από την πλευρά των κατεχομένων, συγκεντρώθηκαν με σκοπό τη διάνοιξη του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας.

Σε κάποια στιγμή, οι Τουρκοκύπριοι που βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης σπρώχνοντας τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, οι οποίοι δέχθηκαν πετροβολισμό.

Στη συνέχεια, Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές, απετράπησαν από την Αστυνομία από το να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα μέλη της Αστυνομίας, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις, αφού είχε χτυπηθεί με μεταλλική πινακίδα από Τουρκοκύπριο διαδηλωτή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έγινε περιορισμένη χρήση ατομικών δακρυγόνων σπρέι, εκ μέρους των αστυνομικών, στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το να παραβιάσουν τον αστυνομικό κλοιό και κατ΄ επέκταση το οδόφραγμα, το οποίο παραμένει προσωρινά κλειστό.

Check Also

ΠτΔ για διορισμό Γ. Εισαγγελέα: Δεν έχει το δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκεί βέτο στις εξουσίες του Προέδρου

Share Twitter ΠτΔ για διορισμό Γ. Εισαγγελέα: Δεν έχει το δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκεί …

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα, από ιχνηλάτηση

Share Twitter Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα, από ιχνηλάτηση Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά …