Αστυνομία: Εβδομάδα ελέγχων και δράσεων για τήρηση του ορίου ταχύτητας

Αστυνομία: Εβδομάδα ελέγχων και δράσεων για τήρηση του ορίου ταχύτητας

Μαραθώνιος Ταχύτητας – Speed Marathon ROADPOL 21 Απριλίου

Εβδομάδα τροχονομικών ελέγχων και δράσεων ενημέρωσης, αφιερωμένη στην τήρηση του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο, πραγματοποιεί η Αστυνομία από σήμερα Δευτέρα, 19 Απριλίου, μέχρι και την Κυριακή, 25 Απριλίου, με στόχο την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τραυματισμών σε τροχαίες συγκρούσεις και γενικότερα την εμπέδωση οδικής συνείδησης.

Η εβδομάδα δράσεων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο θα διεξάγεται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL και τους Αστυνομικούς Οργανισμούς που είναι μέλη του. Επίκεντρο της εβδομάδας θα αποτελέσει ο Μαραθώνιος Ταχύτητας – Speed Marathon, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, την Τετάρτη, 21 Απριλίου, με συντονισμένες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας.

Η παράβαση του ορίου ταχύτητας είναι ένας από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Συγκαταλέγεται στις πρώτες αιτίες πρόκλησης θανάτων και σοβαρών τραυματισμών σε τροχαία δυστυχήματα. Το γεγονός αναδεικνύει η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που προκύπτουν από την εξέταση των τροχαίων συγκρούσεων και την ανάλυση των αιτιών πρόκλησής τους.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου και μέσω των καθημερινών τροχονομικών ελέγχων, αλλά και με τη διαρκή ενημέρωση του κοινού, επικεντρώνει τις προσπάθειες για αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, την εμπέδωση οδικής συνείδησης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Check Also

Μείωση 10% τη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος – Όλα τα μέτρα

Μείωση 10% τη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος – Όλα τα μέτρα Σειρά αντισταθμιστικών μέτρων προκειμένου …

Κορωνοϊός – Εθνική αναφορά: Χειρότερος μήνας σε θανάτους, ο Αύγουστος

Κορωνοϊός – Εθνική αναφορά:  Επικαιροποιημένα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς και η αναφορά …