Αστυνομία για υποθέσεις ληστείας: Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό

Αστυνομία για υποθέσεις ληστείας: Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί 2 περιστατικά ληστείας, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Οι δράστες με διάφορες προφάσεις ή άλλες μεθόδους, κατάφεραν και πέτυχαν είσοδο στις οικίες των πολιτών. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες ακινητοποίησαν τους ενοίκους και στη μια περίπτωση κατάφεραν και έκλεψαν περιουσία.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, καθώς οι δράστες επικαλούνται διάφορες προφάσεις για να πετύχουν είσοδο σε οικία.

Χρήσιμες συμβουλές:

•Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα χωρίς να βεβαιωθείτε, ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη. Ελέγξτε ποιος χτυπά την πόρτα από το «μάτι» ή μέσω θυροτηλεφώνου / θυροτηλεόρασης

•Τοποθετήστε στην πόρτα, αλυσίδα ασφάλειας

•Αν ζείτε σε πολυκατοικία βεβαιωθείτε, ότι η κεντρική είσοδος της πολυκατοικίας παραμένει κλειστή και ότι δεν μπορούν να εισέλθουν άτομα που δεν έχουν σχέση με τον χώρο. Δώστε σημασία στην είσοδο του διαμερίσματός σας, εγκαταστήστε συμπαγή πόρτα εισόδου και κλειδαριά που παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

•Μην δίνετε κλειδιά σε καθαρίστριες / καθαριστές ή άλλα πρόσωπα

•Μην αφήνετε δεύτερο κλειδί κάτω από γλάστρες ή χαλάκια

•Μην αφήνετε το κλειδί στην κλειδαριά της πόρτας, ούτε εξωτερικά ούτε και εσωτερικά

•Για περισσότερη ασφάλεια τοποθετήστε στις εξωτερικές πόρτες, κλειδαριές που παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Στα παράθυρα μπορούν να εγκατασταθούν συστήματα ασφαλείας (δαγκάνες, σιδεριές κλπ).

•Κλείνετε τα παραθυρόφυλλα και τις κουρτίνες, ώστε να μην μπορούν οι διαρρήκτες να δουν τι υπάρχει μέσα στο σπίτι σας

•Εξασφαλίστε καλό φωτισμό των εξωτερικών περιμετριών χώρων. Για οικονομία ο φωτισμός να ενεργοποιείται με αισθητήρες.

Παρακαλείται γενικά το κοινό, εάν περιέλθει στην αντίληψή του οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση που φαίνεται να σχετίζεται με τα κρούσματα αυτά ή παρόμοιας φύσης, να επικοινωνεί άμεσα με την Αστυνομία στον αριθμό τηλεφώνου 199 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Check Also

Χειροπέδες σε 43χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Share Twitter Χειροπέδες σε 43χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος …

Σε «συναγερμό» η Πυροσβεστική – 26 πυρκαγιές – Προβλήματα λόγω σφοδρών ανέμων

Share Twitter Σε «συναγερμό» η Πυροσβεστική – 26 πυρκαγιές – Προβλήματα λόγω σφοδρών ανέμων Η …