Σύλληψη τεσσάρων οδηγών οχημάτων για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις

Δράσεις Αστυνομίας για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων

Με ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του, εικοσαπλάσιας του επιτρεπόμενου ορίου, εντοπίστηκε 24χρονος να οδηγεί αυτοκίνητο σε δρόμο στο χωριό Ξυλοφάγου το βράδυ της Τρίτης, ενώ δεύτερος οδηγός, ηλικίας 30 χρόνων, οδηγούσε αυτοκίνητο σε δρόμο στην Λάρνακα, με ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του, εξαπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου.

Ο 24χρονος εντοπίστηκε γύρω στις 9.40 το βράδυ από μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου να οδηγεί αυτοκίνητο σε δρόμο στην Ξυλοφάγου χωρίς να ελέγχει την πορεία του οχήματός του, το οποίο επανειλημμένα παρέκκλινε της πορείας του στο δρόμο. Τα μέλη της Τροχαίας κάλεσαν τον 24χρονο να σταματήσει το όχημα του, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε σε χωράφια για να διαφύγει. Αυτός εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα από τα μέλη της Αστυνομίας οι οποίοι τον κάλεσαν να τους ακολουθήσει στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό.

Ο 24χρονος υποβλήθηκε στη συνέχεια σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, με τελική ένδειξη 181μg%ml, αντί 9μg%ml, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Ο δεύτερος οδηγός, ηλικίας 30 χρόνων, εντοπίστηκε από μέλη της Τροχαίας Λάρνακας να οδηγεί αυτοκίνητο σε δρόμο της πόλης, γύρω στις 9.45 το βράδυ της Τρίτης. Αφού ο 30χρονος υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης με θετικό αποτέλεσμα, οδηγήθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας, όπου του έγινε τελική εξέταση αλκοόλης με ένδειξη 146μg%ml, αντί 22μg%ml που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Οι 24χρονος και 30χρονος συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ τις εξετάσεις συνεχίζουν η Τροχαία Αμμοχώστου και η Τροχαία Λάρνακας αντίστοιχα.

Σε άλλη περίπτωση, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού. Κατά τον έλεγχο, ο 39χρονος οδηγός παρέδωσε στα μέλη της Αστυνομίας μικροποσότητα κάνναβης, ενώ στη συνέχεια, αφού συνελήφθηκε για την κατοχή ναρκωτικών, υποβλήθηκε σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών με θετικό προκαταρκτικό αποτέλεσμα.

Εναντίον του διερευνάται από την Τροχαία Λεμεσού υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση σοβαρής τροχαίας παράβασης προέκυψε το πρωί σήμερα, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.

Γύρω στις 7.00 το πρωί της Τετάρτης, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, εντόπισαν αυτοκίνητο που οδηγείτο στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της περιοχής του Κόρνου, με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων, αντί 100 που είναι το ανώτατο όριο. Το όχημα ανακόπηκε και αφού ο 35χρονος οδηγός συνελήφθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας για αυτόφωρο αδίκημα, μεταφέρθηκε με το όχημα του στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου για εξετάσεις.

Στον Αστυνομικό Σταθμό, ο 35χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ κλήθηκε να παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου θα καταχωρηθεί για άμεση εκδίκαση η υπόθεση παράβασης του ορίου ταχύτητας.

Την υπόθεση διερευνά ο Περιφερειακός Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου.