Αν.Κ.Ε: Το ΑΚΕΛ αναζητεί σωσίβιο επιβεβαίωσης της ισοπεδωτικής του πολιτικής

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παναγιώτη Σεντώνα στο ΑΚΕΛ για την Οικονομία

Το ΑΚΕΛ αναζητεί σωσίβιο επιβεβαίωσης της ισοπεδωτικής του πολιτικής σε αποσπασματικά σχόλια διαφόρων ερευνών, τις οποίες επιλεκτικά διαβάζει και σχολιάζει.

Και αυτή τη φορά επικαλούμενοι μία έρευνα που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη- Νοέμβρη, καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα και σχόλια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό που βιώνουν οι πολίτες.

Η εισήγηση μας είναι, κάθε φορά που το ΑΚΕΛ διαβάζει μία έρευνα για το επίπεδο ζωής στην Κύπρο σήμερα, να ανατρέχει σε ανάλογη έρευνα, την περίοδο που οι ίδιοι κυβερνούσαν.

Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως παρέδωσαν μία χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Παρέδωσαν μία χώρα χρεωκοπημένη, που είχε ρευστά διαθέσιμα για ένα μόλις μήνα, με ανεργία που κάλπαζε ξεπερνώντας το 15% , με ανεξέλεγκτη ύφεση και χιλιάδες πολίτες να επαιτούν στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Η πραγματική εικόνα της χώρας σήμερα, καταγράφεται στους σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην αναγνώριση από τους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης της σημαντικής βελτίωσης της οικονομίας μας, που οδήγησε βαθμιαία, στην επενδυτική βαθμίδα.

Η εικόνα της χώρας μας σήμερα, καταγράφεται στους διαρκώς βελτιούμενους δείκτες κοινωνικής ευημερίας, στη συνεχή μείωση της ανεργίας, στην ενίσχυση του δικτύου προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

Ας αναλογιστούν λοιπόν στο ΑΚΕΛ τις ευθύνες τους και ας αφήσουν επιτέλους αυτούς που δημιουργικά κυβερνούν να συνεχίσουν να βελτιώνουν την κατάσταση στον τόπο.

Ας επιτρέψουν στην πολιτική ζωή να λειτουργήσει σε κλίμα συναίνεσης προς όφελος των πολιτών.

Ενωρίτερα σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπροσώπος Τύπου του  ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου ανέφερε:

Άλλη μια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας δεν ζει στο σύννεφο του success story της κυβέρνησης και των ισχυρών φίλων της.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της εταιρείας IMR που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2019 αποκαλύπτει ότι πάνω από τους μισούς Κύπριους δεν τα βγάζουν πέρα με τους μισθούς τους.

Μάλιστα ένας περίπου στους τέσσερις Κύπριους δηλώνει πως σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι χειρότερη.

Αυτή η κατάσταση είναι προϊόν μιας πολιτικής που εφαρμόζει δια πυρός και σιδήρου η κυβέρνηση και ο Συναγερμός επί 7 χρόνια. Μια πολιτική που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, εκποιήσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωση μισθών και βέβαια μια γιγάντωση της διαφθοράς που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του τόπου. Πολλά για τους λίγους και τίποτα για τους πολλούς. Αυτός είναι ο απολογισμός της 7ετούς διακυβέρνησης Αναστασιάδη και Συναγερμού.

Check Also

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν από τα γραφεία τους

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν …

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων Σε ειδική σύσκεψη που …