”Αν έχεις τύχη διάβαινε” – Ποδοσφαιρική ομάδα σώθηκε επειδή άλλαξε πτήση την τελευταία στιγμή!

”Στην πραγματικότητα, έπρεπε να πάρουμε αυτό το αεροπλάνο», που συνετρίβη, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.”

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή άλλαξαν σχέδια οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο μιας σουηδικής ποδοσφαιρικής ομάδας, της Dalkurd FF του Μπόρλενγκε και αντί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσω Ντίσελντορφ με το μοιραίο Airbus, πήραν την πτήση επιστροφής μέσω Μονάχου.

Δεν μπορούν να διανοηθούν την τύχη τους τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της 3ης κατηγορίας της Σουηδίας που επέστρεφαν από την προετοιμασία τους στην Καταλονία.

DALKURD

Σκόπευαν, αρχικά, να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας Germanwings που πραγματοποιούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.

Όταν όμως έφτασαν στη Βαρκελώνη διαπίστωσαν ότι, αν επέλεγαν τη συγκεκριμένη πτήση, θα έπρεπε να κάνουν πολύωρη στάση στο Ντίσελντορφ, αναμένοντας το επόμενο αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στη Σουηδία.

Για τον λόγο αυτό προτίμησαν να κλείσουν τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις σε τρεις διαφορετικές πτήσεις που θα τους πήγαιναν στη Στοκχόλμη μέσω Ζυρίχης και Μονάχου.

«Σε όσους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας τις τελευταίες ώρες, τους λέμε ότι είμαστε στα σπίτια μας και είμαστε καλά. Ήταν ένα άλλο αεροπλάνο. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter ο τερματοφύλακας Φρανκ Πέτερσον.

Ο αθλητικός διευθυντής Άντιλ Κίζιλ αφηγήθηκε στην εφημερίδα Aftonbladet πώς σώθηκαν κατά τύχη: «Στην πραγματικότητα, έπρεπε να πάρουμε αυτό το αεροπλάνο», που συνετρίβη, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Εκείνη την ώρα απογειώθηκαν τέσσερα αεροπλάνα που κατευθύνονταν προς τα βόρεια, περνώντας από τις Άλπεις. Ήταν τέσσερα αεροπλάνα και είχαμε παίκτες στα τρία από αυτά. Μάλλον είχαμε απίστευτη τύχη», πρόσθεσε.

Η Dalkurd FF είναι η ομάδα της κουρδικής κοινότητας της Σουηδίας και έχει οπαδούς μεταξύ των Κούρδων της διασποράς σε όλον τον κόσμο.

Check Also

Βρετανία: Παραλύει σήμερα το σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω 24ωρης απεργίας

Βρετανία: Παραλύει σήμερα το σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω 24ωρης απεργίας Δεκάδες χιλιάδες σιδηροδρομικοί από τρία συνδικάτα …

Τζόρτζια Μελόνι-Ιταλία: «Φάρσα» τα ρωσικά δημοψηφίσματα στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές

Η νικήτρια των ιταλικών βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, Τζόρτζια Μελόνι, με γραπτή δήλωσή της …