Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης για την Ελλάδα, λέει ο Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατανοεί το βάρος που υφίσταται η ελληνική κυβέρνηση. «Είναι δύσκολο για την Ελλάδα, το γνωρίζουμε», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος «εφόσον έχει νόημα κάτι τέτοιο και βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα».

Η υποχρέωση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, ισχύει τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Reinische Post”. Επαναλαμβάνει ότι πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας πριν ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις για την Ελλάδα, ενώ επισημαίνει ότι δεν γίνεται να αγνοηθούν οι καθυστερήσεις λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων».

Ως προς το ενδεχόμενο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από την Αθήνα, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας δηλώνει ότι «είναι προφανής η λογική… εάν η Ελλάδα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα από την αγορά, σε ικανοποιητικό επίπεδο τιμής, θα μπορούσε με περιορισμένο κόστος να επιτύχει μείωση του δανειακού της βάρους. Αλλά το πεδίο εφαρμογής αυτού του μέτρου περιορίζεται, λόγω του περσινού “κουρέματος”. Επιπλέον, θα χρειαζόταν πρόσθετη χρηματοδότηση». Δηλώνει βέβαιος πάντως ότι  ένα τέτοιο σχέδιο θα εξασφάλιζε την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει ότι περιορισμοί στο δημοσιονομικό δίκαιο υπάρχουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και πως αυτό δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα της Γερμανίας.

Check Also

Eλλάδα: Αποκαλύψεις για ιερέα που κατηγορείται για βιασμό: Έβαζε σε δοκιμασίες τα παιδιά, τον έβλεπαν σαν θεό

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον 50χρονο ιερέα που πριν από έναν χρόνο είχε …

Γερμανία: Oι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου επαρκούν μόλις για 2,5 μήνες

Έντονο πρόβλημα στην κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Γερμανία, μετά το …