Αναβάλλεται για την Παρασκευή το Υπουργικό – Συναγερμός μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

  • Προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση και η σταδιακή αύξηση των νοσηλειών σε μια περίοδο που τα νοσηλευτήρια βρίσκονται ήδη σε οριακή κατάσταση…

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο χτεσινός αριθμός των νέων περιστατικών κορωνοϊού, δηλαδή τα 1081 κρούσματα, σήμαναν συναγερμό στην Κυβέρνηση. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει τελικά την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποφασίστηκε όπως η κατάσταση συνεχίσει να αξιολογείται μέχρι νεοτέρας ώστε να δοθεί χρόνος στον Υπουργό Υγείας και την επιστημονική ομάδα να φέρουν εισηγήσεις για στοχευμένα μέτρα τα οποία δεν αποκλείεται να είναι περιοριστικά.

“Η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναβάλλεται για την Παρασκευή, στις 10.15 το πρωί.  Στη συνεδρίαση της Παρασκευής θα συζητηθεί η πιθανή λήψη νέων μέτρων, προς αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων”, αναφέρει γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου.

Προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση και η σταδιακή αύξηση των νοσηλειών σε μια περίοδο που τα νοσηλευτήρια βρίσκονται ήδη σε οριακή κατάσταση λόγω των νοσηλευομένων non-covid ασθενών αλλά και της περιόδου αδειών του προσωπικού. Χθες ανακοινώθηκε ότι 159 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 41 σε σοβαρή κατάσταση.

Check Also

Πρόστιμα μέχρι και €2.000 σε όσους δεν δέχονται πληρωμές με κάρτα

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι, με βάση το άρθρο 30Α του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως …

Καταγγέλθηκαν 22 πολίτες και 1 υποστατικό για την παραβίαση των μέτρων

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Πέμπτης μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από …