Αλληλεγγύη: Το ονομάσαμε ψευδο-debate διότι οι θέσεις τους είναι ταυτόσημες στο Εθνικό Θέμα και την Ενέργεια

Αλληλεγγύη: Το ονομάσαμε ψευδο-debate διότι οι θέσεις τους είναι ταυτόσημες στο Εθνικό Θέμα και την Ενέργεια

Καλούμε τους συντελεστές του σημερινού διακαναλικού debate Αβέρωφ – Άντρου, όπως το καθιερώσουν σε σταθερή βάση για να μην ξεχνά ο κυπριακός λαός από τη μία την πλήρη ταύτιση τους στο Εθνικό θέμα, και από την άλλη το πόσο διαπλεκόμενα σε όλα τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες είναι τα κόμματα τους και πόσο βαριά ευθύνη έχουν για την φτωχοποίηση του λαού.

Καταγγείλαμε ότι αυτό το debate ενισχύει το διπολισμό και χτυπά τη Δημοκρατία και την πολυφωνία στον τόπο μας. Προσθέτουμε ότι απέδειξε την αφωνία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

Το ονομάσαμε ψευδο-debate διότι οι θέσεις τους είναι ταυτόσημες στο Εθνικό Θέμα και την Ενέργεια. Μας επιβεβαίωσαν:

– Συμφώνησαν ότι αν φύγουμε από το πλαίσιο της ΔΔΟ, μας περιμένουν Εθνικές καταστροφές και ότι το φυσικό αέριο πρέπει να προταχθεί ως κίνητρο-καρότο για λύση προς την Τουρκία. Για το «μαστίγιο» ούτε λέξη.

– Επιβεβαίωσαν ότι εμπιστεύονται τον Ερντογάν για να περάσει από την Τουρκία ο αγωγός φυσικού αερίου μετά τη λύση, εάν εκείνο το σενάριο τελικά προκριθεί. Επιβεβαίωσαν ότι χέρι – χέρι υποσκάπτουν το ευρωπαϊκό έργο του EastMed.

– Ο κύριος Νεοφύτου προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω χωρίς να διαφωνήσει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Υπερτόνισε ότι ο φυσικός πλούτος στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και των εταιρειών, στις οποίες κανείς δεν θα μπορεί να τους απαγορεύσει αύριο να αξιοποιήσουν όπως επιθυμούν την Τουρκία για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εν μέσω συνολικής διευθέτησης των ζητημάτων της ανατολικής Μεσογείου. Είναι η πολλοστή φορά που καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ότι ξεπουλά την κυριαρχία του κράτους στις πετρελαϊκές εταιρίες.

Σε ότι αφορά την αντιπαράθεση για τη διαφθορά:

– Επί μισή ώρα συμφωνούσαν «όλα στο φως», αλλά αντάλλαζαν απειλές για τις «σκοτεινές υποθέσεις» των κομμάτων τους σε διάφορες διαγραφές δανείων και ευνοϊκές αναδιαρθρώσεις.

– Αμέλησαν να αναφερθούν στις χρηματοδοτήσεις κομματικών ταμείων όπως αυτές που γέμισαν με χιλιάδες ευρώ τα ταμεία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ από το ίδιο πορτοφόλι, αυτό της Focus.

– Αλληλοκατηγορήθηκαν ως «διαπραγματευτές» με τραπεζίτες για διάφορες υποθέσεις.

Θεωρούμε ότι η αντίδραση του κυρίου Κυπριανού στην ερώτηση γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα ονόματα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς δεν εξυπηρετεί τη διαφάνεια που όλοι επιζητούμε. Όταν δώσουν άλλοι τα ονόματα στη δημοσιότητα δεν ενδιαφέρει κανέναν ποια ονόματα εννοούσε ο κ. Κυπριανού.

Ξεχωρίζουμε την αναφορά Αβέρωφ ότι δεν κάναμε χάρη στον Σαουδάραβα επιχειρηματία αλλά εκείνος έκανε χάρη στην Κυπριακή Δημοκρατία η οποία στο τέλος εξοικονόμησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ!

Η Αλληλεγγύη ξεκαθαρίζει τέλος ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση για ανάθεση μελέτης για διχοτόμηση της ΑΟΖ από το Προεδρικό. Εκφράζουμε ικανοποίηση για την άμεση διάψευση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Check Also

Λακκοτρύπης: «Ξεκάθαρα όχι» στην ενεργειακή προοπτική ενός μορατόριουμ εργασιών στην ΑΟΖ

Share Twitter «Αν φτάσει εκείνη η στιγμή όπου εμείς οι ίδιοι θα πούμε στις εταιρείες …

ΔΗΚΟ: Επιχειρούν «απονεύρωση» του θεσμού του Γ. Ελεγκτή

Share Twitter «Επιχειρούν «απονεύρωση» του θεσμού του Γενικού Ελεγκτή», τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος …