Το απροκάλυπτο ξέπλυμα του Προεδρικού για το videogate με την ανακοίνωση του ανακριτή προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και εξευτελίζει περαιτέρω τους θεσμούς της χώρας. Το ύφος, η φρασεολογία αλλά κυρίως η ατεκμηρίωτη αποενοχοποίηση των δύο συνεργατών του κ. Χριστοδουλίδη προκαλεί την κοινή λογική αφού ουσιαστικά ο ανακριτής λειτούργησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Βέβαια, ήταν και είναι κραυγαλέα η σύγκρουση συμφέροντος από το γεγονός του επαναδιορισμού του κ. Πασχαλίδη στην Προεδρία της ΑΑΔΙΠΑ από την κυβέρνηση, δηλαδή αυτός που έπρεπε -υποτίθεται- να ελέγξει ευνοήθηκε από τον ελεγχόμενο.
Η ουσία είναι μία: όλη η Κύπρος είδε με ήχο και εικόνα δύο στενούς συνεργάτες του κ. Χριστοδουλίδη να εκστομίζουν αναφορές που παραπέμπουν ευθέως σε μαύρο πολιτικό χρήμα και σε ένα μηχανισμό εξυπηρέτησης μεγαλοεπιχειρηματιών που στήθηκε στο Προεδρικό. Ωστόσο, το Προεδρικό και ο ανακριτής που διόρισε η Γενική Εισαγγελία απαιτούν από τους πολίτες να διαγράψουν όσα είδαν και άκουσαν. Με άλλα λόγια, θέλουν να πιστέψουμε ότι ούτε ποινικές, ούτε πολιτικές, ούτε ηθικές ευθύνες υπάρχουν για το βίντεο της ντροπής και της διαπλοκής. Προφανώς, ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχίζει τις πρακτικές συγκάλυψης του προκατόχου του με την ανάλογη αλαζονεία.
Το ΑΚΕΛ διαμηνύει στον κ. Χριστοδουλίδη και την κυβέρνησή του ότι πλανώνται αν θεωρούν ότι με τον «πόρισμα» Πασχαλίδη καθάρισαν από την ντροπή της διαπλοκής που απεκάλυψε το βίντεο. Το ΑΚΕΛ απαιτεί εκ νέου την πλήρη δημοσιοποίηση του πορίσματος για λόγους διαφάνειας και δημοσίου συμφέροντος.
