ΑΚΕΛ: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στην οικονομική καταστροφή

Δήλωση του μέλους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Κώστα Κώστα

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στην οικονομική καταστροφή την πολιτιστική δραστηριότητα

Χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία τεκμηρίωση η κυβέρνηση προχώρησε χτες στην εξαγγελία νέων έκτακτων μέτρων που πλήττουν καίρια τον τομέα της πολιτιστικής δραστηριότητας και ακυρώνουν πολλές παραστάσεις με ανυπολόγιστο κόστος για τους διοργανωτές και τους απασχολούμενους στο χώρο του πολιτισμού, αλλά και επιφέρουν επιπτώσεις ευρύτερα στην οικονομία της Κύπρου. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της στην πολιτιστική δραστηριότητα εφαρμόζοντας πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, παρόλη την υποδειγματική προσήλωση των διοργανωτών των εκδηλώσεων στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Σημειώνουμε το γεγονός ότι έχει γίνει παραδοχή από αρμόδια πρόσωπα ότι καμία αλυσίδα κρουσμάτων προέκυψε στους χώρους πολιτισμού.

Αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος με την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας covid19. Δεν κατανοούμε και δε συμφωνούμε όμως με την αντιφατικότητα των μέτρων και τη συνεχή στοχοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα σε χώρους που τηρούνται όλα τα μέτρα και λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεγάλος αριθμός απασχολούμενων στο χώρο του Πολιτισμού βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και τα νέα έκτακτα μέτρα ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αφανισμό πολλούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο το ΑΚΕΛ, δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Γιώργου Λουκαΐδη, προέβηκε σε διάβημα προς τον Υπουργό Υγείας ζητώντας την επαναφορά των μέτρων που ήταν σε ισχύ το προηγούμενο διάστημα.

Το ΑΚΕΛ, όπως πάντα, είναι έτοιμο να συζητήσει εποικοδομητικά με την κυβέρνηση αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη βάση των νέων δεδομένων που δημιουργήθηκαν έτσι ώστε να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Επίσης, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις για έξοδα που καταβλήθηκαν από τους διοργανωτές εκδηλώσεων και είτε ακύρωσαν τις παραστάσεις τους είτε θα τις πραγματοποιήσουν με μειωμένο αριθμό θεατών.

Check Also

O ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχίζει τον κύκλο επαφών του, στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχίζει τον κύκλο επαφών του, στη Νέα Υόρκη. Είχε την …

Ερχονται βροχές – Αλλάζει ο καιρός

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, οι …