ΑΚΕΛ: Συνεδρίασε η κεντρική επιτροπή – Αποφάσεις θα ληφθούν στο Συνέδριο

ΑΚΕΛ: Συνεδρίασε η κεντρική επιτροπή – Αποφάσεις θα ληφθούν στο Συνέδριο

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συνεδρίασε σήμερα και συζήτησε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 30ης Μαΐου. Σχεδόν το σύνολο των μελών της Κ.Ε. συμμετείχε σε μια ελεύθερη και δημιουργική συζήτηση που είχε ως αντικείμενο την ανάλυση και τις αιτίες του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, την αξιολόγηση της δράσης και της συνολικής παρέμβασης του ΑΚΕΛ στην κυπριακή κοινωνία.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο ίδιο το οικοδόμημα του Κόμματος με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας και της δράσης του προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή και τους στόχους του.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η καθολική αποφασιστικότητα της ηγεσίας του Κόμματος να αντιμετωπιστεί η σημερινή δοκιμασία και να προχωρήσει το ΑΚΕΛ μπροστά. Να ανασυνταχθεί και να ξαναδυναμώσει. Να αναζωογονήσει τους δεσμούς του με τον λαό και τους εργαζόμενους. Να ενισχύσει την παρέμβαση και την αποτελεσματικότητά του μέσα στην κυπριακή κοινωνία. Ο τόπος χρειάζεται ένα ισχυρό ΑΚΕΛ, μια ισχυρή Αριστερά, δύναμη και ελπίδα για την πατρίδα και τον λαό.

Επιδίωξη της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ είναι όπως η συζήτηση που έγινε να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με την κομματική βάση και με φίλους του Κόμματος, αλλά και ευρύτερα με τον κόσμο της Αριστεράς.

Ο διάλογος και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στο επερχόμενο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, στις 2–4 Ιουλίου, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις οι οποίες θα καθοδηγήσουν τη δράση και την παρέμβαση του Κόμματος στην κυπριακή κοινωνία και για την Κύπρο μας.

Check Also

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …

Αβέρωφ: Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση

Για το κυπριακό και συγκεκριμένα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε επαρκώς τα πράγματα σε …