ΑΚΕΛ: Σημαντική η μέρα σήμερα για το ΓεΣΥ

Σημαντική η μέρα σήμερα για το ΓεΣΥ τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σημαντική σήμερα η μέρα, αφού σηματοδοτεί την ανάληψη της ευθύνης της λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων από τον αυτόνομο Οργανισμό, τον ΟΚΥΠΥ.

Τα δημόσια νοσηλευτήρια θα πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ. Για το ΑΚΕΛ, ο εκσυγχρονισμός και η αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων στο πλαίσιο της αυτονόμησης, αποτελεί μείζον ζήτημα για την ουσιαστική στήριξη του ΓΕΣΥ.

Δύσκολο το εγχείρημα της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού ουσιαστικά τα εγκατέλειψε.

Τα δημόσια νοσηλευτήρια αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα οικονομικής, τεχνολογικής, ξενοδοχειακής υποδομής, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού, αφού είναι υποστελεχωμένα.

Παρ’ όλες τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας για την κακή κατάσταση των νοσηλευτηρίων –την οποία οι πολίτες βιώνουν με την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται στα νοσοκομεία και με τη μακρόχρονη αναμονή σε λίστες για θεραπεία- οι κυβερνώντες πολύ αργοπορημένα και αποσπασματικά ασχολήθηκαν –όσο ασχολήθηκαν- με την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κοντά σ’ αυτά τα προβλήματα, πρόβλημα αποτελούν και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα είναι η εκκρεμότητα στους όρους εργασίας των λειτουργών υγείας που θα εργοδοτούνται στον ΟΚΥΠΥ. Είναι σημαντικό ο διάλογος που γίνεται σύντομα να ολοκληρωθεί και τα δικαιώματα των εργαζομένων να διαφυλάσσονται μέσα από συλλογικές συμβάσεις.

Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια και συνέπεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία αυτονόμησης.

Το ΑΚΕΛ εύχεται σε όλους όσοι αναλαμβάνουν το δύσκολο καθήκον της αυτονόμησης, καλή επιτυχία στο έργο τους. Το ΑΚΕΛ θα στέκεται στο πλευρό τους συμπαραστάτης και αρωγός σ’ αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια.

 

Check Also

ΥΠΕΣ: Απαντά με επιστολές στην Ατταλίδου και την καλεί να απολογηθεί

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών σε παραπλανητικό και αναληθές δημοσίευμα σε σχέση με δήθεν απόκρυψη στοιχείων για …

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού  Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου …