ΑΚΕΛ: Πληρώνουμε ακριβά την ανικανότητα των κυβερνώντων στο Φυσικό Αέριο

Πληρώνουμε ακριβά την ανικανότητα των κυβερνώντων στο Φυσικό Αέριο, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου

Τα σημερινά δημοσιεύματα για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να μην χρηματοδοτεί πλέον έργα με ορυκτά καύσιμα, περιλαμβανομένου του φυσικού αερίου, προκαλεί τεράστιους κινδύνους και θέτει σε περιπέτειες το έργο εισαγωγής Φυσικού Αερίου στην Κύπρο.

Τα λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στη διαδικασία εισαγωγής ΦΑ είναι τόσο σοβαρά που, ακόμη και με τη χρηματοδότηση, το έργο είναι αμφίβολο αν θα είναι βιώσιμο. Αν όμως χαθεί και η χρηματοδότηση το έργο οριστικά θα καταστεί μη βιώσιμο και η προσπάθεια θα οδηγηθεί με βεβαιότητα σε πλήρη αποτυχία.

Οι κυβερνώντες είναι αυτοί που, ως αντιπολίτευση, υπέσκαψαν και προκάλεσαν την ακύρωση της συμφωνίας του 2011 με την οποία σήμερα θα είχαμε φθηνό ΦΑ και κατ’ επέκταση πιο φθηνό ηλεκτρισμό. Εδώ και επτά χρόνια προσπαθούν να εισάξουν ΦΑ χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα απαριθμούν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Την παροιμιώδη ανικανότητα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και στο θέμα της έλευσης ΦΑ, η Κύπρος και οι φορολογούμενοι πολίτες την πληρώνουν ακριβά. Πέραν των 150 εκατομμυρίων ευρώ υπολογίζεται ότι βγήκαν από τις τσέπες των πολιτών όλα αυτά τα χρόνια για να πληρώνουν το αυξημένο κόστος ηλεκτρισμού.

Μήπως τελικά είναι μάταιο να αναμένουμε ότι κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της;

 

Check Also

«Έκοβε» βόλτες κρατώντας μία τσάντα με ένα κιλό κάνναβης

«Έκοβε» βόλτες κρατώντας μία τσάντα με ένα κιλό κάνναβης Συνελήφθη 26χρονος Ποσότητα κάνναβης βάρους ενός …

Νεκρός ο 37χρονος στο Κίτι – Του έστησαν ενέδρα θανατου

Ενέδρα θανάτου έστησαν σε 37χρονο στο Κίτι ο οποίος έπεσε τελικά νεκρός από πυροβολισμούς αγνώστων …