ΑΚΕΛ Πάφου: Πολίτες στη Χλώρακα εκφοβίζουν πολιτικούς πρόσφυγες και μετανάστες

Τα προβλήματα παραβατικότητας να αντιμετωπιστούν από τις συντεταγμένες αρχές του κράτους μακριά από ρατσιστικές εξάρσεις, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ Πάφου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στη Χλώρακα τείνει να ξεφύγει των ορίων, αφού ομάδα πολιτών επιχειρεί να πάρει το νόμο στα χέρια της εκφοβίζοντας πολιτικούς πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στην κοινότητα.

Τέτοιες συμπεριφορές εμποτίζουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Ταυτόχρονα, καλλιεργούν το έδαφος σε ακραία εθνικιστικά στοιχεία να καπηλευτούν την κατάσταση. Αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες και γι΄ αυτό και θα πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από τις συντεταγμένες αρχές του κράτους που έχουν και την ευθύνη διατήρησης της ασφάλειας και της τάξης στον τόπο μας.

Είναι γεγονός ότι τελευταία εντοπίζονται αυξημένα προβλήματα παραβατικότητας από αλλοδαπούς τόσο στη Χλώρακα και τη Γεροσκήπου, όσο και σε άλλες περιοχές της Πάφου και γι΄ αυτό θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπισης τους. Τα φαινόμενα γκετοποίησης αλλοδαπών δημιουργούνται λόγω και της μη εφαρμογής προγραμμάτων ένταξης τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ως εκ τούτου, επιβάλλεται η ανάπτυξη ουσιαστικών δράσεων στη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση.

Θα πρέπει, επίσης, κυβέρνηση και τοπικές αρχές να συνεργαστούν προς αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων μπορεί να παρουσιάζονται, ώστε να εξεύρουν αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες θα εκτονώνουν την τεταμένη κατάσταση, θα βασίζονται στην αλληλεγγύη και το δίκαιο και θα επαναφέρουν την ηρεμία και την ομαλότητα.

Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να παλεύουμε για ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής και χρώματος.

Check Also

Συλλούρης: Ζήτησε από την Ad Hoc Επιτροπή για ΠΕΠ να δώσει ονόματα

Share Twitter Συλλούρης: Ζήτησε από την Ad Hoc Επιτροπή για ΠΕΠ να δώσει ονόματα Αν …

Συλικιώτης: Αν η Κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, τότε γιατί εμπόδισαν την έρευνα του Γ.Ε;

Share Twitter Αν η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, τότε γιατί προσπαθεί να εμποδίσει …