ΑΚΕΛ: Οι πολεμοκάπηλες δηλώσεις Τράμπ φανερώνουν τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ

Οι πολεμοκάπηλες δηλώσεις Τράμπ φανερώνουν τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ,αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ:

“Οι χτεσινές, προκλητικές και πολεμοκάπηλες δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ δεν αποτελούν φραστικές ασυναρτησίες κάποιου γραφικού. Εκφράζουν τον κυνισμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και φανερώνουν και τα πραγματικά αίτια της ατέλειωτης αιματοχυσίας και της απειλούμενης νέας κλιμάκωσης.

Ο πόλεμος δεν γίνεται ούτε για τη δημοκρατία στη Συρία, ούτε για τους άμαχους νεκρούς από ανεπιβεβαίωτες χημικές επιθέσεις. Δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες οι ΗΠΑ. Ο πόλεμος γίνεται για να επιβληθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια αναδιάταξης της Μέσης Ανατολής και ελέγχου των ενεργειακών πηγών και αγωγών, στο πλαίσιο των οποίων περιλαμβάνεται η αποσταθεροποίηση και ο διαμελισμός της Συρίας.

Το συμφέρον του κυπριακού λαού επιτάσσει να μην υπάρχει καμιά εμπλοκή της Κύπρου στην επικείμενη επίθεση στη Συρία για την οποία απειλούν ΗΠΑ, Βρετανία και οι σύμμαχοί τους, ούτε βέβαια, ευρύτερα στον πόλεμο στη γειτονική χώρα. Η χρήση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο ή η παραχώρηση οιωνδήποτε διευκολύνσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία για να διενεργούνται στρατιωτικές επιδρομές, συνιστά κίνδυνο για το λαό μας και ταυτόχρονα αποτελεί έμμεση εμπλοκή σε ένα πόλεμο κατά του γειτονικού λαού της Συρίας.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον κυπριακό λαό σε εγρήγορση ώστε να σταλεί καθολικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Κύπρος δεν πρέπει να μετατραπεί ούτε σε Νατοϊκό ορμητήριο ούτε σε «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης» όπως την αναγόρευσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη εδώ και μερικά χρόνια. Η Κύπρος πρέπει να είναι γέφυρα ειρήνης των λαών της περιοχής μας και ο λαός μας πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος στη Συρία και το λαό της.”

Check Also

ΔΗΚΟ για υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας: Επιβεβλημένη η απόδοση ευθυνών αλλά όχι αρκετή

Share Twitter Δήλωση Χρύση Παντελίδη, μελους της γραμματείας του ΔΗΚΟ Η απόφαση για διεξαγωγή έρευνας …

Θεοχάρους: Δεν εμπιστευόμαστε τον Μπορέλ ούτε εκχωρούμε εξουσίες να διαπραγματευθούν το μέλλον μας

Share Twitter Ένα από τα μεγάλα αμφιλεγόμενα των ημερών είναι το ζήτημα της Συνόδου Κορυφής …