ΑΚΕΛ: Να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ ότι θα προχωρήσει όπως εισηγείται ο ΓΓ του ΟΗΕ

Να ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι θα προχωρήσει όπως ακριβώς εισηγείται ο ΓΓ του ΟΗΕ, τόνισε σε δήλωσή του για το Κυπριακό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης:

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» αναφορικά με τις προθέσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό είναι άκρως ανησυχητικό και επιβεβαιώνει πλήρως τις εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολύ δύσκολα μπορεί να πεισθεί ο κ. Γκουτέρες να εμπλακεί ξανά είτε άμεσα είτε έμμεσα στο Κυπριακό ενώ η αντιπαράθεση για το Πλαίσιό του τον αποθάρρυνε ακόμα περισσότερο.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας δεν συνδέουν τις δυσκολίες με την άρνηση της Τουρκίας να δώσει την έγκρισή της στην προταθείσα απεσταλμένη, αφού την αποδίδουν στις επερχόμενες εκλογές και την θεωρούν προσωρινή. Ο προβληματισμός του Γ.Γ. είναι βαθύτερος και έχει να κάνει με την άγονη αντιπαράθεση και τις συγκρουσιακές πρακτικές των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Το προεδρικό αρέσκεται να κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι έχει μετατραπεί σε συνήγορο των τουρκικών θέσεων και εκτιμήσεων. Όσα γράφει η «Αλήθεια» δεν διαφέρουν επί της ουσίας σε τίποτε από την κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο για τους χειρισμούς του. Διερωτόμαστε αν τώρα το προεδρικό θα κατηγορήσει και τη συγκεκριμένη εφημερίδα ως εκφραστή τουρκικών θέσεων.

Η ουσία είναι μία: Ενόσω ο Πρόεδρος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, κάνει πολιτική στο Κυπριακό για εσωτερική κατανάλωση και ενόσω δεν κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει με τον τρόπο που εισηγείται ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, καμιά πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αναληφθεί ενώ η ένταση θα κλιμακώνεται με άμεσο κίνδυνο να εξελιχθεί σε κρίση.

Check Also

ΔΗΚΟ: Η απόφαση του Ανωτάτου δεν αναιρεί την αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν αναιρεί το πολιτικά μεμπτό γεγονός» δηλαδή την  αυταπόδεικτη σύγκρουση …

Ανώτατο: Αντισυνταγματική η απόφαση της Βουλής για έλεγχο Γ. και Β. Εισαγγελέα

Αντισυνταγματική, εξ υπαρχής άκυρη και άνευ οιουδήποτε απολύτως νομικού αποτελέσματος κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο …