ΑΚΕΛ: Νέα επιδείνωση για τη Κύπρο στους δείκτες διαφθοράς και το κράτος δικαίου

Αναφορά για τη νέα επιδείνωση για την Κύπρο στους δείκτες για τη διαφθορά και το κράτος δικαίου κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», καταδεικνύουν ξανά ότι η Κύπρος σημείωσε τη μεγαλύτερη επιδείνωση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στους δείκτες για τη διαφθορά και το κράτος δικαίου. Μάλιστα, είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά –δηλαδή από το 2013 μέχρι σήμερα- που καταγράφεται χειροτέρευση στους δείκτες της Κύπρου που αφορούν στη διαφθορά και την επιρροή ιδιωτικών συμφερόντων στις κρατικές αποφάσεις.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που ντροπιάζει τον τόπο μας και που βέβαια τη γνωρίζει και τη βιώνει ο ίδιος ο κυπριακός λαός.

Δυστυχώς όμως, δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς, αφού ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του είναι οι πρωταγωνιστές σε σκάνδαλα και σε υποθέσεις κραυγαλέας σύγκρουσης συμφέροντος. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση αποσιωπά και προσπερνά τις αλλεπάλληλες καταπελτικές διεθνείς εκθέσεις που χαλούν το αφήγημά της.

Check Also

ΥΠΕΣ: Στον μηδενιστικό λαϊκισμό του ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση απαντά με έργα και πολιτικές προς όφελος των πολιτών

«Στον μηδενιστικό λαϊκισμό η κυβέρνηση απαντά με έργα και πολιτικές προς όφελος των πολιτών»,  αναφέρει …

Κορωνοϊός: 189 νέα περιστατικά – Δύο θάνατοι

Κορωνοϊός: 189 νέα περιστατικά – Δύο θάνατοι Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 25 Οκτωβρίου …