Ανοδικό ράλι για Bitcoin και Ether παρά τον «πόλεμο» από το Πεκίνο

Η αγορά κρυπτονομισμάτων πραγματοποιεί δυναμικό και γρήγορο comeback, έπειτα από το πλήγμα που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Κίνα.

Σήμερα Bitcoin και Ether «μαζεύουν» το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους.

Πιο αναλυτικά, το Bitcoin ενισχύθηκε στα 44.000 δολάρια περίπου, κοντά στα επίπεδα που βρισκόταν όταν η κεντρική Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) έλαβε την Παρασκευή τα νέα μέτρα περιορισμού της κατά των κρυπτονομισμάτων.

Το Ether, το κρυπτονόμισμα του συστήματος blockhain Ethereum ξεπέρασε τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, στα 3.100 δολάρια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

«Κατά τις συναλλαγές του σαββατοκύριακου, το Bitcoin έδειξε ισχυρές αντιστάσεις και πλέον μάζεψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του”, δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του. «Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέτρα περιορισμού της Κίνας έχουν ήδη ενσωματωθεί στις τιμές».

Η αγορά crypto δέχθηκε σημαντικό πλήγμα την Παρασκευή, όταν η PBOC ανακοίνωσε νέο απαγορευτικό στις συναλλαγές και στην «εξόρυξη», ενώ ακολούθησαν και άλλες κινεζικές κρατικές υπηρεσίες. Τα μέτρα δείχνουν έναν υψηλότερο βαθμό συντονισμού του Πεκίνου ενάντια στα ψηφιακά νομίσματα. Τα μέτρα του Πεκίνου, πάντως, δεν έχουν καταφέρει να «σκοτώσουν» τη δραστηριότητα των κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Ωστόσο, μετοχές ή tokens με σημαντική έκθεση στην κινεζική αγορά κρυπτονομισμάτων δέχονται πλήγμα, με την εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ Huobi Technology, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, να βλέπει τη μετοχή της να χάνει 33%. Το τόκεν της Huobi σημειώνει απώλειες 10% το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την CoinGecko.