ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα πολιτικής ηθικής

Δήλωση του Εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το έλλειμμα πολιτικής ηθικής που παρουσιάζει η κυβέρνηση

Πότε η κυβέρνηση λέει αλήθεια;

Όταν δηλώνει πως είναι καθήκον της αντιπολίτευσης να κάνει κριτική ή όταν θεωρεί πως πίσω από την κριτική υπάρχουν σκοπιμότητες; Έτσι μας είπε χθες η κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει την κριτική και θέλει όλοι να σιωπούν μπροστά στις αντιλαϊκές της πολιτικές αλλά και μπροστά στο έλλειμμα πολιτικής ηθικής που υπάρχει.

Αυτό ανέδειξε το θέμα με το αεροπλάνο του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα πολιτικής ηθικής.

Επί τέσσερις μήνες ρωτούσαμε τον Πρόεδρο για τα ταξίδια του και κρυβόταν, μέχρι που η Ελεγκτική Υπηρεσία ξεσκέπασε ένα νέο γαϊτανάκι αδιαφάνειας με πρωταγωνιστή πάλι τον κ. Αναστασιάδη.

Διερωτόμαστε:

–        Πού αλλού στην Ευρώπη ο Πρόεδρος της χώρας μπαίνει τυχαία σε ιδιωτικά τζετ μεγιστάνων για οικογενειακές διακοπές στις Σεϋχέλλες και πάλι τυχαία το υπουργικό συμβούλιο πολιτογραφεί, παράτυπα, τον συγκεκριμένο μεγιστάνα και μερικές δεκάδες συγγενείς του;

–        Ποιον νομίζουν ότι πείθουν οι κυβερνώντες, όταν στο συγκεκριμένο φίλο του κ. Αναστασιάδη έδωσαν διαβατήρια, έδωσαν άδεια οπλοφορίας και θα του δώσουν και άδεια για τερματικό πολυτελών τζετ στα κυπριακά αεροδρόμια;

–        Και τέλος, τι θα την κάνουμε τελικά την περιβόητη Χάρτα Δεοντολογίας του κ. Αναστασιάδη που απαγόρευε στα μέλη της κυβέρνησης να δέχονται δώρα άνω των 150 ευρώ αφού ο Πρόεδρος δέχεται δώρα πολύ μεγαλύτερης αξίας;

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ καθημερινά εξευτελίζει την Κύπρο διεθνώς, όπως αποδεικνύεται στους δείκτες διεθνών οργανισμών για τα θέματα διαφθοράς. Το νέο σκάνδαλο του κ. Αναστασιάδη, επιβεβαιώνει επιπρόσθετα ότι η διαφθορά ανατροφοδοτείται από τις πολιτικές και τις συμπεριφορές των κυβερνώντων.

Check Also

Υπ. Υγείας: 2,793 άτομα εμβολιάστηκαν με την 3η δόση

Υπ. Υγείας: 2,793 άτομα εμβολιάστηκαν με την 3η δόση Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, …

31χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με 162 χ.α.ω. αντί 80

31χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με 162 χ.α.ω. αντί 80 Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα σήμερα, …