ΑΚΕΛ: Η κατάσταση στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης είναι αποτέλεσμα των κυβερνώντων

Σε γραπτή του δήλωση ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι “η κατάσταση σήμερα στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης είναι κυρίως αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων και παραλήψεων των κυβερνώντων.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι “το εύκολο είναι να ρίχνει ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Παιδείας την ευθύνη για το χάος και την αναξιοκρατία στους υπηρεσιακούς του Υπουργείου”.

“Το ερώτημα είναι: ποια μέτρα πήρε και τι έλεγχο άσκησε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όλο αυτό το διάστημα ούτως ώστε να αποτραπεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Προφανώς κανένα μέτρο δεν πήρε και κανένα έλεγχο δεν άσκησε” συμπληρώνει.

Σε ότι έχει να κάνει με τους κυβερνώντες λέει πως δυστυχώς “τρέχουν εκ των υστέρων να διορθώσουν μια καταθλιπτική εικόνα η οποία όμως θυματοποιεί εκατοντάδες μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς των ΚΙΕ”.

Παράλληλα υπογραμμίζει “φέρουν την αποκλειστική ευθύνη γιατί μια σειρά από πολιτικές τους πράξεις αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία των σημερινών προβλημάτων:

– Είναι οι κυβερνώντες που αποφάσισαν με πρωτοφανή αυταρχικό τρόπο τη μετατροπή σε μια νύχτα, των εργαζομένων στα ΚΙΕ σε «αυτοεργοδοτούμενους» με αγορά υπηρεσιών. Αυτή η πολιτική απόφαση, εκτός από το ότι στέρησε 35% περίπου των εισοδημάτων σε κάθε εργαζόμενο περιέπλεξε την κατάσταση σε ότι αφορά τις διαδικασίες εργοδότησης.

– Είναι οι κυβερνώντες που παρά τις πολλές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας αρνούνται εδώ και τεσσεράμιση χρόνια ένα ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους με στόχο την επίλυση πολλών προβλημάτων.

– Είναι οι κυβερνώντες που αγνοούν συνεχώς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η οποία σε μερικές περιπτώσεις (η τελευταία το περασμένο Καλοκαίρι) συζητώντας τα θέματα που ενέγραφε το ΑΚΕΛ για τα προβλήματα στα ΚΙΕ, προειδοποιούσε για τα σοβαρά ζητήματα που υπήρχαν”.

“Ελπίζουμε ότι έστω και την υστάτη θα βελτιωθεί η κατάσταση, παρόλο που ζημιά έχει γίνει και είναι μεγάλη. Ο Υπουργός Παιδείας να αφήσει την εύκολη και άδικη επίρριψη ευθυνών στους υφιστάμενούς του και να κοιτάξει με θάρρος την αλήθεια: η κατάσταση σήμερα στα ΚΙΕ είναι κυρίως αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων και παραλήψεων των κυβερνώντων” καταλήγει.

Check Also

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου …

Επιστολή Χριστοφίδη, προς Γενικό Εισαγγελέα για κύκλωμα στη Κύπρο

Επιστολή Χριστοφίδη, προς Γενικό Εισαγγελέα για κύκλωμα στη Κύπρο Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης …