ΑΚΕΛ: Δεν απαντά ο Πρόεδρος, στον διεθνή διασυρμό

Δήλωση Ελένης Μαύρου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Πρόεδρο σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

«Σύμφωνα με τα τραπεζικά αρχεία (της Ukio Bankas), η νομική εταιρεία (δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης) εκτελούσε πολύπλοκες συμφωνίες που μετάφεραν ρωσικό χρήμα από και σε εταιρείες – βιτρίνες που είχαν δημιουργηθεί ή συνδέονταν με την εταιρεία».

Αυτή είναι η αναφορά του διεθνούς οργανισμού OCCRP (Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά), για την οποία καλείται εδώ και πέντε μέρες να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αναστασιάδης και το δικηγορικό του γραφείο. Χωρίς αποτέλεσμα.

Αντίθετα, όταν δεν τους βγήκε η επιχείρηση παρασιώπησης των καταγγελιών και αφού προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά χωρίς αποτέλεσμα, οι κυβερνώντες το γύρισαν στον αντιΑΚΕΛισµό. Το δε δικηγορικό γραφείο Νίκου Χρ. Αναστασιάδη, µε µία ανακοίνωση-µνηµείο επιβολής, απειλά τα έντυπα που αναδημοσίευσαν τις καταγγελίες!

Έχει καταντήσει τουλάχιστον γραφικό όποτε ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται σε δύσκολή θέση, να βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να αναμασά τα περί δήθεν ευθυνών της διακυβέρνησης Χριστόφια, για τους «ξένους που μας ζηλεύουν» και για τα κακά ΜΜΕ που τολμούν να «εκθέτουν» την κυβέρνηση.

Η Κύπρος όμως εξακολουθεί να φιγουράρει στη «μαύρη λίστα» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να διασύρεται διεθνώς.

Το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά δεν είναι τυχαίος οργανισμός είναι ένας έγκυρος διεθνής οργανισμός, ο οποίος το 2017 έχει καταταγεί στην 69η θέση από τις 500 καλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις και έχει πάρει το βραβείο Πούλιτζερ για τη διερευνητική του δράση αναφορικά με τα Panama Papers. Το Παρατηρητήριο αυτό κατηγορεί ευθέως τον κ. Αναστασιάδη και το δικηγορικό του γραφείο για ύποπτες διαδρομές χρήματος. Σε αυτό να απαντήσει ο Πρόεδρος και το δικηγορικό του γραφείο. Όλα τα υπόλοιπα λέγονται εκ του πονηρού για να συγχύσουν τον κόσμο.

Το ΑΚΕΛ δεν συζητά θέματα Προεδρικών Εκλογών

Το ΑΚΕΛ επιδιώκει τακτικά να έχει συναντήσεις με άλλα κόμματα για τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία και την εσωτερική διακυβέρνηση. Δεν συζητά όμως σε καμία περίπτωση θέματα Προεδρικών Εκλογών που είναι πολύ μακριά.

Σίγουρα, στόχος μας σε αυτές θα είναι η απομάκρυνση του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ από την εξουσία. Το πώς θα επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος είναι κάτι που θα δούμε την κατάλληλη στιγμή και στη βάση πραγματικών πολιτικών συγκλίσεων.

Check Also

Κορωνοϊός: 289 νέα κρούσματα – Τρεις θάνατοι ηλικιωμένων

Share Twitter Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2020: Τρία άτομα έχουν αποβιώσει …

Ληστεία στη Λάρνακα: «Μπούκαρε» με μαχαίρι σε πρακτορείο

Share Twitter Ληστεία στη Λάρνακα: «Μπούκαρε» με μαχαίρι σε πρακτορείο Υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε …