ΑΚΕΛ για περιπολίες στη Λήδρας: Η Κυβέρνηση θέλει να αντιγράψει ακροδεξιές κυβερνήσεις

Η Κυβέρνηση θέλει να αντιγράψει ακροδεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στρεφάνου, για την απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει ένοπλες περιπολίες στρατού και αστυνομίας μέσα στην Παλιά Λευκωσία

Αυτούσια η δήλωση:

Η απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει ένοπλες περιπολίες στρατού και αστυνομίας μέσα στην Παλιά Λευκωσία προκαλεί ερωτηματικά.

Η στρατιωτικοποίηση και η αστυνομοκρατία δεν ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας μέσα στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες στην Παλιά Λευκωσία. Ούτε συνάδει με τον χαρακτήρα της πόλης, να γεμίζουν οι δρόμοι της περιοχής με άνδρες ασφαλείας με το δάκτυλο στη σκανδάλη των όπλων. Αυτό το κλίμα δεν βοηθά βέβαια ούτε την εμπορική δραστηριότητα και την κίνηση στην περιοχή. Η κινδυνολογία και οι υπερβολές που εντέχνως διαχέονται για την Παλιά Λευκωσία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα εκεί, την οποία γνωρίζουν πολύ καλύτερα όσοι ζουν και επισκέπτονται την περιοχή.

Πολύ δε περισσότερο, η διασύνδεση της εγκληματικότητας με την παρουσία ανθρώπων από άλλες χώρες, όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται από τις στατιστικές για την εγκληματικότητα αλλά παντού και πάντοτε συνιστά βασικό συστατικό της ξενοφοβικής προπαγάνδας.

Ενδεχομένως η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη να θέλει να αντιγράψει άλλες δεξιές και ακροδεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη που καλλιεργούν το φόβο και την ανασφάλεια ανάμεσα στους πολίτες και μετά παριστάνουν τη δύναμη που επιβάλλει πομπωδώς το νόμο και την τάξη. Όμως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν μπορούν να εντάσσονται και να υποτάσσονται στις επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης.

Πρέπει επίσης να θυμάται η κυβέρνηση και το κόμμα της, ότι αυτές οι επικίνδυνες λογικές χύνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού. Αν συνεχίσουν να παίζουν με την ατζέντα που θέλει να επιβάλει η ακροδεξιά, τότε θα την ενισχύουν περισσότερο.

Check Also

Τροχαίο στην Αγλαντζιά: Διασωληνωμένος 19χρονος μοτοσικλετιστής

Share Twitter Τροχαίο στην Αγλαντζιά: Διασωληνωμένος 19χρονος μοτοσικλετιστής Σε νέα τροχαία σύγκρουση, που συνέβη χθες …

Ο ΠτΔ παρέστη σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας

Share Twitter Τον θαυμασμό του για τις ηγετικές ικανότητες και την ετοιμότητα του για εποικοδομητική …