ΑΚΕΛ για Παπαδούρη: Η κυβέρνηση και δεν μπορεί πλέον να επικαλείται την άγνοια

Η κυβέρνηση και δεν μπορεί πλέον να επικαλείται την άγνοια, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου,για τον Επίτροπο ανάπτυξης ορεινών περιοχών τους συμβούλους του

Το θέμα του Επιτρόπου για την Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών και το θέμα της εργοδότησης των συμβούλων του από το Προεδρικό, το ενέγραψε το ΑΚΕΛ στην Επιτροπή Ελέγχου.

Σήμερα ακούσαμε πράγματα, τα οποία είναι γνωστά, δεν είναι άγνωστα. Κι όμως το Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξακολουθεί να συντηρεί ένα διορισμό ο οποίος συγκρούεται με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης.

Ο κ. Παπαδούρης είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή που του έχει ανατεθεί από τον ΠτΔ να κάνει μελέτη για ανάπτυξη. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να αντιληφθεί ότι πρόκειται για καραμπινάτη σύγκρουση συμφερόντων.

Το Προεδρικό επικαλέστηκε την προηγουμένη φορά, όταν είχαμε συζητήσει το θέμα, ότι ο Επίτροπος για το Ασυμβίβαστο δεν διαπίστωσε πρόβλημα ασυμβίβαστου. Ενώπιον όμως τους Επιτρόπου τότε δεν είχαν κατατεθεί όλα τα δεδομένα, και ειδικά, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Επιτρόπου. Αυτό έγινε, κατά την άποψη μας, όχι τυχαία.

Είναι σαφές ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και ο ΠτΔ πρέπει να προχωρήσει και να τερματίσει αυτό το διορισμό.

Θέμα υπάρχει και για την εργοδότηση από το Προεδρικό των συμβούλων του Επιτρόπου. Πληρώνονται από το Κράτος ενώ αρχικά ο κ. Παπαδούρης, αλλά και το Προεδρικό είχαν δηλώσει ότι θα τους εργοδοτούσε ο Επίτροπος με δικά του έξοδα.

Αυτά τα δεδομένα τα γνωρίζει η κυβέρνηση και δεν μπορεί πλέον να επικαλείται την άγνοια.

Επί των ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ η διαπλοκή και διαφθορά έχουν απογειωθεί. Όχι τυχαία η Κύπρος κατρακυλά στους διεθνείς δείχτες για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, με πρόσφατο παράδειγμα την Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρουσιάζει την Κύπρο σε πολύ άσχημη θέση.

Check Also

Νέο διάταγμα Υπουργού Υγείας για τις μετακινήσεις των κυνηγών

Share Twitter Νέο διάταγμα Υπουργού Υγείας για τις μετακινήσεις των κυνηγών Σε συνέχεια του Διατάγματος …

«Tο ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό»

Share Twitter Το ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση …