ΑΚΕΛ για οικονομία: Όσο και να προσπαθούν κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, δεν μπορούν να αλλάξουν την οικτρή πραγματικότητα

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τους μισθούς στην Κύπρο

Ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση με μια επιλεκτική ανάγνωση των στατιστικών βγάζουν συμπέρασμα ότι οι μισθοί ανεβαίνουν και οι εργαζόμενοι του τόπου ευημερούν.

Βέβαια, οι εργαζόμενοι δεν θέλουν ενημέρωση από κανένα για το τι βιώνουν στην πραγματικότητα. Για την κατάσταση που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, την ακρίβεια, τα ενοίκια, τις δόσεις, τα καύσιμα.

Οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά, οι νέοι του τόπου μας τα γνωρίζουν στο πετσί τους όλα αυτά.

Όσο και να προσπαθούν κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, όσα επιλεκτικά στοιχεία και να παραθέτουν, δεν μπορούν να αλλάξουν την οικτρή πραγματικότητα που ζουν δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Ας ανατρέξουν λοιπόν στις στατιστικές για το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, που αντικατοπτρίζει τι πραγματικά μένει στις οικογένειες για να ζήσουν.

Ας ανατρέξουν στον αριθμό των Κυπρίων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Στον αριθμό των εργαζόμενων φτωχών. Στα ποσοστά της μερικής και της προσωρινής απασχόλησης χωρίς δικαιώματα και με πενιχρές απολαβές.

Ας ανατρέξουν στον αριθμό των νέων εργαζομένων που εξαναγκάζονται να μπουν σε καθεστώς αυτοαπασχολούμενου και αγοράς υπηρεσιών. Στους αποθαρρυμένους άνεργους, δηλαδή αυτούς που έπαψαν να εγγράφονται άνεργοι, γιατί έχασαν κάθε ελπίδα να βρουν δουλειά. Στους νέους που έμειναν να δουλέψουν στο εξωτερικό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους πολλούς, την οποία κάνουν ακόμα πιο οικτρή οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες.

Όποιος θέλει να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους έχει πεδίο δόξης λαμπρό, υπερψηφίζοντας τις Προτάσεις Νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ στη Βουλή για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα. Στην πράξη κρίνονται ποιες πολιτικές εξυπηρετούν τους πολλούς και ποιες του λίγους και προνομιούχους.

Check Also

Υπ. Υγείας: Πολύ ικανοποιητική η οργάνωση του ιατρείου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Share Twitter Την ετοιμότητα των επαγγελματιών υγείας στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας διαπίστωσε σήμερα ο …

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για κορωνοϊό – Ενίσχυση των ελέγχων στα οδοφράγματα

Share Twitter Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για κορωνοϊό – Ενίσχυση των ελέγχων στα οδοφράγματα Έγινε μια …