ΑΚΕΛ: Άλλα λέει στην Κύπρο και άλλα στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση Αναστασιάδη

Σε γραπτή ανακοίνωση για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, το ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, άλλα λέει στην Κύπρο και άλλα στις Βρυξέλλες:

“Η κυβέρνηση Αναστασιάδη συναίνεσε χθες στο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ στο κείμενο των Συμπερασμάτων για τη Συρία, το οποίο εκφράζει την «κατανόηση» του για τις αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ, Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στη Συρία. Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ μάλιστα, έχουν υιοθετήσει τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ και της Τερέζα Μέι περί «χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς της Συρίας», κάτι για το οποίο βέβαια οι αποδείξεις ακόμα αναμένονται. Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί της ΕΕ ισχυρίζονται ότι την συντριπτική ευθύνη για την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στην Συρία φέρει η κυβέρνηση της χώρας αλλά και η Ρωσία, αθωώνοντας προκλητικά το «Ισλαμικό Κράτος» και τις τζιχαντιστικές δυνάμεις που αιματοκυλίζουν το συριακό λαό επί τόσα χρόνια.

Διερωτάται κανείς γιατί η κυβέρνηση Αναστασιάδη επί μία εβδομάδα προσπαθούσε να πείσει ότι δεν παίρνει θέση στον πόλεμο στη Συρία, ότι δεν συναίνεσε στη χρήση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο για την επιδρομή ή ότι «δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη Συρία». Χθες όμως ξεκαθαρίστηκε επίσημα η αλήθεια. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ευθυγραμμίζεται πλήρως με την επίθεση ΗΠΑ και Βρετανίας ενάντια στη Δαμασκό και γενικότερα με τη στρατηγική και τη ρητορική τους για τον πόλεμο στη Συρία. Τώρα πρέπει να εξηγήσει στον κυπριακό λαό σε ποια ηθικά και πολιτικά κριτήρια βασίζει την επιλογή της.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι τα Συμπεράσματα που αναλίσκονται σε αναλυτικές καταδίκες για τη Συρία και τη Ρωσία, είναι πολύ λακωνικά για την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας. Στα Συμπεράσματα που αποδέχθηκε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, η τουρκική εισβολή χαρακτηρίζεται ως «επιχείρηση» αντί να καταδικάζεται απερίφραστα ως παράνομη εισβολή και παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας ενός κυρίαρχου κράτους.”

Check Also

59χρονος θα ταξίδευε προς Λονδίνο φορτωμένος παράνομα καπνικά…

Ένα πρόσωπο, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη από μέλη του Τελωνείου για το αδίκημα της παράνομης …

Kαταζητούνται 4 πρόσωπα για την επίθεση και ληστεία με πιστόλια και σπαθιά στην Πάφο

Τέσσερα πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση επίθεσης και ένοπλης ληστείας στην Πάφο, …