Αβέρωφ: Φέρτε πρόταση για αυτοδιάλυση της Βουλής

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, φέρτε πρόταση να διαλυθεί η Βουλή και να μην μπαίνει σε επιπρόσθετα έξοδα ο κόσμος, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου  και κάλεσε το Κίνημα Οικολόγων και τη Συμμαχία Πολιτών να καταθέσουν πρόταση για αυτοδιάλυση της Βουλής και διενέργεια βουλευτικών εκλογών ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συνέχιση της συζήτησης για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό,  αναφέρθηκε στο κοινό ψήφισμα των Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολίτων, το οποίο, όπως είπε, ο ΔΗΣΥ εγκρίνει στη φιλοσοφία του.

Σημειώνοντας, ωστόσο, ότι με το ψήφισμα καλούνται τα πολιτικά κόμματα που έλεγχαν τα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα πριν από το 2013 να αναλάβουν εμπράκτως τις πολιτικές τους ευθύνες, είπε ότι οι πολιτικές ευθύνες δεν αναλαμβάνονται με ψηφίσματα.

«Έχει άρθρο το Σύνταγμα, το 67, που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων να διαλυθεί με απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας, δηλαδή 28 βουλευτές.

Αν εννοείτε περί πολιτικής ευθύνης, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, φέρτε πρόταση να διαλυθεί η Βουλή και να μην μπαίνει σε επιπρόσθετα έξοδα ο κόσμος, να πάμε στις ευρωεκλογές και παράλληλα σε βουλευτικές.

Να αναλάβουμε την ευθύνη μας και να μας κρίνει ο λαός. Όλα τ΄ άλλα είναι για να περιπαιζόμαστε», τόνισε.

Check Also

Κ.Ε: Οι δηλώσεις Ερντογάν, μολύνουν την ατμόσφαιρα

Share Twitter Οι δηλώσεις Ερντογάν, μολύνουν την ατμόσφαιρα, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός …

Αστυνομία: Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στην «ασθένεια» των ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Share Twitter Αστυνομία: Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στην «ασθένεια» των ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ) Οι …