Αίτημα των πολιτών η μηδενική ανοχή στη διαφθορά

«Η μηδενική ανοχή όλων μας στη διαφθορά είναι το καθολικό αίτημα των πολιτών», ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή απάντηση του στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «για την Κυβέρνηση πρωταρχικός στόχος είναι η διασφάλιση της ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα στην οικονομία και στο εθνικό μας θέμα».

Προσθέτει ότι την ίδια ώρα η Κυβέρνηση θεωρεί ότι σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενότητα είναι, επίσης, η αποκατάσταση του κύρους της πολιτικής και των πολιτικών στην κοινή γνώμη, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Επίσης σε γραπτή απάντησή του στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ο διορισμός διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων για το Κυπριακό άνοιξε το δρόμο για αυτό που η ε/κ πλευρά επιθυμούσε επί δεκαετίες, «τον απευθείας διάλογο με την κατοχική δύναμη η οποία πλέον θα είναι υπόλογη στο τραπέζι των συνομιλιών, έχοντας κατά νου ότι και η Τουρκία θα πρέπει να πειστεί αλλά και να ελέγχεται για τη συμβατότητα της λύσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Συνεπώς, προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, κανένας λόγος ανησυχίας ή κινδυνολογίας δεν συντρέχει περί δήθεν σύγκλησης τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό ως απόρροια του διαλόγου των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων με Ελλάδα και Τουρκία.
Πρόκειται, καταλήγει, για δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα που δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Check Also

Υπ. Υγείας: Νέο διάταγμα για ποδοσφαιρικές ομάδες

Share Twitter Υπ. Υγείας: Νέο διάταγμα για ποδοσφαιρικές ομάδες Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, εξέδωσε …

Στεφάνου: Οι πολίτες χρειάζονται πολιτικές αξιοπιστίας, που δεν διαθέτει η Κυβέρνηση

Share Twitter Σε απάντηση στην κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, …