«Έξυπνα» ρούχα ενισχύουν την ασύρματη σύνδεση συσκευών (Video)

Εξυπνα» ρούχα που ενισχύουν την ασύρματη σύνδεση συσκευών αυτών που τα φοράνε δημιούργησαν ερευνητές στη Σιγκαπούρη.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συγκεκριμένη εφεύρεση αποκαλείται «μεταϋλικό» (metamaterial) και επιτρέπει σε είδη κυμάτων όπως το Bluetooth και το Wi-Fi να «γλιστρούν» πάνω στα ρούχα και ανάμεσα στις συσκευές, αντί να εκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες του National University τα συγκεκριμένα ρούχα επιτρέπουν σε αισθητήρες και wearable συσκευές όπως smartwatches και ασύρματα ακουστικά να συνδέονται καλύτερα και γρηγορότερα, εξοικονομώντας ενέργεια.

«Αυτό το T-shirt αυξάνει την ασύρματη συνδεσιμότητα των συσκευών στο σώμα μου 1.000 φορές» είπε ο επίκουρος καθηγητής Τζον Χο, φορώντας ένα μπλουζάκι με λωρίδες μεταϋλικού.

Χρειάστηκε ένας χρόνος για να δημιουργηθούν αυτά τα ρούχα ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μετρήσεις των ζωτικών ενδείξεων αθλητών ή ασθενών σε νοσοκομεία.

Επίσης, θα μπορούσε να κρατήσει τα σήματα πιο ασφαλή, μεταδίδοντας ευαίσθητα δεδομένα κοντά στο σώμα, έτσι ώστε να μην είναι ευάλωτα σε υποκλοπές.

Σημειώνεται πως η ομάδα των ερευνητών έχει κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία για τη συγκεκριμένη εφεύρεση- ύφασμα, που μπορεί να πλένεται, να στεγνώνεται και να σιδερώνεται όπως τα κανονικά ρούχα, ενώ το κόστος παραγωγής ανέρχεται σε μόλις μερικά δολάρια ανά μέτρο.

Check Also

Απίθανη πατέντα από 9χρονο στην Κένυα για… ανέπαφο πλύσιμο χεριών (Video)

Share Twitter Ένα μόλις 9 ετών αγόρι στην Κένυα αποδείχτηκε πιο πολυμήχανο και αποτελεσματικό από …

ΗΠΑ: Βίντεο δείχνει αστυνομικό να γονατίζει στο λαιμό άνδρα κατά τη διάρκεια σύλληψης!

Share Twitter Την απόφαση να διεξάγει εσωτερική έρευνα έλαβε ένα αστυνομικό τμήμα στη Φλόριντα, μετά …