Έκκληση της Κίνας για οικονομία στο ρεύμα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Την ανάγκη να χρησιμοποιούν όσο λιγότερο ρεύμα γίνεται επισήμαναν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά οι Αρχές της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στην Κίνα, μετά τη διακοπή στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που προκάλεσε το προηγούμενο κύμα καύσωνα στην περιοχή.

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας ενθαρρύνει τη λεγόμενη τριτοβάθμια βιομηχανία, όπως κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του κλάδου ψυχαγωγίας, να περιορίσει την κατανάλωση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε σήμερα (25.09.2021) στην επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η Επιτροπή Επαρχιακής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Wechat.

Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά, έχει δοθεί σύσταση για περιορισμό στην κατανάλωση ρεύματος με άλλους τρόπους, όπως η ρύθμιση των κλιματιστικών το πολύ στους 26 βαθμούς.

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ η ζήτηση για ρεύμα στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 έφτασε στο ρεκόρ των 141 εκατ. KW, μετά το κύμα καύσωνα που είχε ξεκινήσει νωρίτερα τον ίδιο μήνα.

Η θερμοκρασία κατά μέσο όρο βρισκόταν καθημερινά στους 34,4 βαθμούς, δηλαδή 2,2 βαθμούς υψηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια.

 

Check Also

Σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο οι τιμές των μετάλλων

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των βασικών μετάλλων με πρωταγωνιστή τον ψευδάργυρο που άγγιξε τα υψηλότερα …

H Tουρκική λίρα σε ελεύθερη πτώση! Ερντογάν απέλυσε τρία μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής

Η ισοτιμία της λίρας έπεσε στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ των 9,1900 έναντι του δολαρίου μετά …