Άσαντ για Τσάβες: “Μεγάλη απώλεια για τη Συρία ο Τσάβες”

Με συλληπητήριο τηλεγράφημα, ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ της Συρίας εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

“Ο πρόεδρος Άσαντ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο λαό της Βενεζουέλας και τον αντιπρόεδρο Μαδούρο. Ο θάνατος αυτού του μοναδικού ηγέτη είναι μια μεγάλη απώλεια για μένα προσωπικά και για το λαό της Συρίας, όπως ακριβώς είναι απώλεια και για το λαό της Βενεζουέλας”, γράφει στην επιστολή του προς τον Νικολάς Μαδούρο.

“Ο συριακός λαός και εγώ είμαστε περήφανοι για την ποιοτική πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας. . . αυτός ο μεγάλος εκλιπών ήταν ένας πιστός φίλος που αντιτάχθηκε στον πόλεμο κατά της Συρίας”, προσθέτει ο Άσαντ του οποίου οι δηλώσεις μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

“Ο Τσάβες έχει καταφέρει να διατηρήσει την κυριαρχία της χώρας του και είχε πετύχει μια ιστορική αντίσταση ενάντια στις προσπάθειες των ΗΠΑ να επιβάλουν την κυριαρχία τους στα κράτη. Εγγυήθηκε την κυριαρχία της Βενεζουέλας και υποστήριξε την ελευθερία των λαών” ανέφερε, τέλος, ο Άσαντ.