Κοιμάστε στην αριστερή πλευρά; Συμβάλλεται στην υγεία σας

Ο τρόπος που κοιμάστε είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σας. Εάν λοιπόν  κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά, συμβάλλετε στην υγεία πολλών οργάνων σας καθώς αυτό διευκολύνει τη λειτουργία τους ακόμη περισσότερο.

Ανάμεσα σε άλλες λειτουργίες, βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος και την πέψη σας.

Σε ποια πλευρά του σώματος κοιμάστε συνήθως;

Στην δεξιά ή στην αριστερή; Μήπως είστε ένας από αυτούς που κοιμούνται με την κοιλιά προς τα πάνω; Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι η πιο καλή πλευρά για να κοιμάστε είναι η αριστερή.

Εάν συνηθίζεις να κοιμάσαι με την αριστερή πλευρά αυτό μπορεί να έχει ευεργετικά μακροχρόνια αποτελέσματα στην υγεία του οργανισμού.

Συγκεκριμένα τα εντυπωσιακά οφέλη του να κοιμάσαι με την αριστερή σου πλευρά είναι τα εξής:

1.Κάνει καλό στην καρδιά

Οι γιατροί εδώ και χρόνια συμβουλεύουν τις έγκυες γυναίκες να προτιμούν να κοιμούνται με την αριστερή τους πλευρά γιατί έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος από και προς την καρδιά!Ακόμα και να μην είσαι έγκυος γυναίκα, το να κοιμάσαι με την αριστερή πλευρά έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος στην περιοχή της καρδιάς κάτι που μπορεί να σου προσφέρει έναν πιο χαλαρό και ήσυχο ύπνο.

2.Υποστηρίζεται και ενισχύεται το λεμφικό σύστημα!

Σύμφωνα με την αγιουρβέντα που θεωρείται ένα από τα από τα αρχαιότερα συστήματα παραδοσιακής ιατρικής, αν κοιμάσαι με το αριστερό σου πλευρό τότε γίνεται καλύτερο φιλτράρισμα του λεμφικού υγρού μέσω των λεμφαδένων καθώς στο αριστερό σου πλευρό είναι κυρίαρχο το λεμφικό σου σύστημα.Έτσι το λεμφικό σύστημα υποστηρίζεται καλύτερα και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά!

3.Βελτιώνεται η πέψη

Η ενίσχυση της πέψης όταν κοιμάσαι στο αριστερό σου πλευρό είναι κάτι που μπορεί να εξηγηθεί με τη βαρύτητα!Συγκεκριμένα πλαγιάζοντας αριστερά τα απόβλητα της τροφής μεταφέρονται εύκολα από το παχύ έντερο στην φθίνουσα του παχέος εντέρου.Επίσης το στομάχι και το πάγκρεας «κρέμονται» όταν κοιμάσαι από τα αριστερά ώστε να ενισχύεται η δημιουργία ενζύμων του παγκρέατος τα οποία βελτιώνουν με τη σειρά τους τη διαδικασία της πέψης.

4.Μειώνει την καούρα

Μία έρευνα που εκδόθηκε στο περιοδικό της κλινικής Γαστρεντερολογίας αναφέρει πως όταν κοιμάσαι με την αριστερή σου πλευρά μειώνονται τα οξέα του στομάχου. Συγκεκριμένα η έρευνα τονίζει πως αν νιώθεις έντονη καούρα μετά από γεύμα προσπάθησε να ξαπλώσεις για δέκα λεπτά με την αριστερή σου πλευρά! Άμεσα τα συμπτώματα της καούρας θα υποχωρήσουν αισθητά.

5.Μειώνει τον πόνο της πλάτης.

Όταν κοιμάσαι στα αριστερά μειώνεται η πίεση στους σπονδύλους της πλάτης.Έτσι οι άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη ίσως να ανακουφιστούν αρκετά εφόσον συνηθίσουν να ξαπλώνουν κατά αυτόν τον τρόπο.Θα μειωθεί ο πόνος τους και θα απολαμβάνουν τον ύπνο τους καλύτερα!

6.Είναι ιδανικό για τις έγκυες γυναίκες.

Ο ύπνος με την αριστερή πλευρά δεν βελτιώνει μόνο την κυκλοφορία του αίματος των εγκύων αλλά απελευθερώνει την πίεση της πλάτης, δεν αφήνει τη μήτρα να πιέζει το συκώτι και αυξάνει την ροή του αίματος προς τη μήτρα, τα νεφρά και το έμβρυο. Γι’αυτό το λόγο οι γιατροί προτείνουν στις έγκυες γυναίκες να κοιιμούνται όσο το δυνατόν περισσότερο από την αριστερή τους πλευρά.