«Μυστήριο» με τα πολυτελή αυτοκίνητα του Kim Jong-Un

Σύμφωνα με το Διεθνή Τύπο η προσωπική περιουσία του Kim Jong-un ξεπερνάει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον ίδιο να επιβαρύνει το κράτος που διοικεί, με 600 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να… ζήσει!

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έφερε λαθραία στην χώρα του 800 αυτοκίνητα, διαφόρων τύπων και αξίας. Αγαπημένες του μάρκες οι: Rolls Royce, Lexus, Toyota, Nissan, Mitsubishi και Mercedes . Τ

α οχήματα έφταναν στην Βόρεια Κορέα μέσω δύο άλλων χωρών και πάντα με την βοήθεια παράνομου δικτύου.

Ο 35χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un διαθέτει μία συλλογή από πανάκριβα αυτοκίνητα, έχοντας μία ιδιαίτερη αδυναμία στην Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Telegraph πρόσφατα ανέφερε πως τα σχολικά βιβλία διδάσκουν τα υποσιτισμένα παιδιά της Βόρειας Κορέας, ότι ο ηγέτης τους είναι ένα παιδί θαύμα και πως έπιασε τιμόνι σε ηλικία μόλις τριών ετών. Τότε ήταν που και ο Πατέρας του, του αγόρασε το πρώτο του προσωπικό αυτοκίνητο.

Η αγαπημένη του μάρκα, μεταξύ των υπολοίπων, είναι η Mercedes-Benz, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το τελευταίο του απόκτημα είναι μία Mercedes AMG GT S.

Για να αποκτήσει όμως τα αυτοκίνητα που επιθυμεί, δεν εμφανίζεται ο ίδιος, αλλά τρίτα πρόσωπα, αφού πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες στο παρελθόν έχουν αρνηθεί να πουλήσουν στον ίδιο αυτοκίνητό τους, ακόμα και όταν αυτός θέλησε να τα αποκτήσει εκτός Βόρειας Κορέας. Η Mercedes είναι μία από αυτές…

Η Βόρεια Κορέα είναι ίσως το τελευταίο «μαύρο πρόβατο» του κόσμου και παρά τις τελευταίες συμφωνίες / επικοινωνία του ηγέτη τους, Kim Jong-Un, εξακολουθούν να ισχύουν κυρώσεις, οι οποίες έχουν σκοπό να τιμωρήσουν τον δικτάτορα και να τον αναγκάσουν να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο. Παρόλα αυτά, η Βόρεια Κορέα κατορθώνει να παρακάμπτει τις κυρώσεις και ο Kim Jong-Un εξακολουθεί να απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα της θέσης του.

Μάλιστα στις συναντήσεις του ο κομμουνιστής ηγέτης εμφανιζόταν στις τοποθεσίες των συναντήσεων με πολυτελή αυτοκίνητα. Όταν συναντήθηκε με τον αμερικανικό υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo ήταν σε μία Rolls Royce Phantom, και για συνάντηση με τον πρόεδρο Donald Trump χρησιμοποίησε μία θωρακισμένη Mercedes-Maybach S600.

Αμέσως όλοι αναρωτήθηκαν που βρήκε τα οχήματα, αν του παραχωρήθηκαν ή πως τα αγόρασε. Η Mercedes δήλωσε πως είχε αρνηθεί την πώληση οχήματος στον Un και μάλιστα «έψαξε» να βρει την προέλευσή της.

Το μυστήριο παρέμεινε ως την στιγμή που, μία αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση η Center for Advanced Defense Studies (C4ADS) έριξε φως και ανακοίνωσε ένα πιθανό σενάριο για το πώς αυτά τα αυτοκίνητα και άλλα είδη πολυτελείας «μπαίνουν» στην Βόρεια Κορέα.

Ο οργανισμός λέει ότι η χώρα βασίζεται σε ένα δίκτυο λαθρεμπόρων που καλύπτει έως και 90 χώρες . Ο δακτύλιος αυτός βοηθάει στην αγορά προϊόντων από την χώρα προέλευσης τους και στη συνέχεια τα… εξαφανίζει μέσω διαδοχικών αποστολών σε τρίτες χώρες, όχι απαραίτητα χαμηλής ανάπτυξης . Τελικά, τα προϊόντα αυτά φθάνουν στη Ρωσία και την Κίνα, από όπου αποστέλλονται στη Βόρεια Κορέα. Η οργάνωση πιστεύει πως μεταξύ 2015 και 2018, ένα σύνολο 800 οχημάτων κατόρθωσε να βρει το δρόμο του στην Βόρεια Κορέα χώρα μέσω λαθρεμπόρων. Οι ιθύνοντες της υποστηρίζουν πως τις παράνομες εισαγωγές ελέγχει ο ίδιος ο Kim Jong-Un ή κάποιοι στενοί συνεργάτες του.

Η Lexus φαίνεται να είναι η αγαπημένη μάρκα του κόμματος και του ηγέτη του, με την πλειοψηφία 537 αυτοκινήτων να κινούνται στους δρόμους της Pyongyang αλλά και στις επαρχείες κυρίως από αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Τα μοντέλα που έχουν εισαχθεί είναι τα: GS350, GX460, LS430, LX470, LX570 και ES250. Ακολουθεί η Toyota με 66 αυτοκίνητα (HiAce, Corolla, Rav4, Hilux, Land Cruiser, Prado, Highlander, Alphard), η Nissan με 43 αυτοκίνητα (Almera, Atlas, Patrol, Terrano, X-Trail, Pathfinder) και τέλος υπάρχουν επίσης αυτοκίνητα της Mitsubishi, της Mercedes και της Rolls Royce .

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εισαγωγές αυτοκινήτων προέρχονται από τέσσερις χώρες και τρεις ηπείρους. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα αυτοκίνητα εισήλθαν στη Βόρεια Κορέα μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού Tumangang στο Rason, ενώ άλλα έφτασαν από την θάλασσα μέσα σε κοντέινερ.

Check Also

Βρετανία: Κάνουν «θραύση» οι γυμνές καθαρίστριες

Share Twitter Βρετανία: Κάνουν «θραύση» οι γυμνές καθαρίστριες – Ο πελάτης απαγορεύεται να απλώσει χέρι …

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Share Twitter Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, …