Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο κέρατο που ανήκει σε εξαφανισμένο είδος βοοειδών ηλικίας 5.000 ετών

Ένα τεράστιο κέρατο μήκους σχεδόν 70 εκατοστών που ανήκει σε ένα εξαφανισμένο είδος βοοειδών ανακαλύφθηκε στις ακτές ενός ποταμού στην Ουαλία.

Το απίστευτο εύρημα ανακάλυψαν δύο αδέρφια που δουλεύουν ως ψαράδες.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η Daily Mail, για απολίθωμα ενός προγόνου των σημερινών βουβαλιών που θεωρείται ότι έχουν εξαφανιστεί από τις βρετανικές ακτές εδώ και 3.500 χρόνια.

Μια πρώτη ανάλυση έδειξε ότι αυτό το κέρατο μπορεί να είναι ηλικίας άνω των 5.000 ετών. Το είδος του βοοειδούς στο οποίο ανήκει ζούσε στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική και ήταν πολύ μεγαλύτερα από τις αγελάδες, με ύψος που έφτανε μέχρι και τα δύο μέτρα.

Ο Μάρτιν και ο Ρίτσαρντ Μόργκαν περπατούσαν στην παραλία όταν σκόνταψαν στο κέρατο που ζυγίζει σχεδόν 3 κιλά. «Συνήθως βρίσκουμε απομεινάρια ναυαγίων κατά μήκος της ακτής. Στην αρχή μου φάνηκε σαν ένα κομμάτι ξύλου αλλά όσο πλησιάζαμε νόμιζα ότι ήταν κάποιο κόκκαλο» περιγράφει ο Μάρτιν.

Αφού έβγαλαν με προσοχή το κέρατο από την άμμο, τα αδέλφια ανέβασαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο και ο καθηγητής Μάρτιν Μπελ του Πανεπιστημίου του Ρίντινγκ επιβεβαίωσε ότι ανήκε σε εξαφανισμένο είδος βοοειδών.

Check Also

Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ στο Ιράν

Share Twitter Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών έγινε σήμερα στην επαρχία Κερμανσάχ στα δυτικά του Ιράν, …

Νέα Ζηλανδία: 100 ημέρες χωρίς κρούσμα κορωνοϊού

Share Twitter Νέα Ζηλανδία: 100 ημέρες χωρίς κρούσμα κορωνοϊού Η Νέα Ζηλανδία συμπλήρωσε 100 ημέρες …