Κίνα – Κορωνοϊός: Δύο γιατροί μετά από θεραπεία άλλαξαν χρώμα δέρματος! Ο ένας πέθανε…

Εξέπνευσε ο Κινέζος γιατρός Hu Weifeng, μετά από σχεδόν πέντε μήνες μάχης με τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Ουχάν.

Σύμφωνα με κινεζικό ιστότοπο, ο 42χρονος γιατρός είχε νοσήσει κατά τη διάρκεια της δουλειάς του τον Ιανουάριο, στο πρώτο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, στην Ουχάν.

Νοσηλευόταν μάλιστα για περισσότερο από ένα μήνα σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις επιπλοκές του κορωνοϊού και κατέληξε.

Ο γιατρός, ουρολόγος στην ειδικότητα, ήταν συνάδελφος του Li Wenliang, που είχε προειδοποιήσει για τη σοβαρότητα της ασθένειας ωστόσο τον αμφισβήτησαν και δέχθηκε επίπληξη από την αστυνομία, ενώ λίγο καιρό αργότερα πέθανε και ο ίδιος από τη νόσο. Και οι δυο τους εργάζονταν στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν.

Μαύρισε το δέρμα του 42χρονου από τις θεραπείες

Μέχρι στιγμής, στο νοσοκομείο έχουν χαθεί τουλάχιστον πέντε ζωές υγειονομικών εργαζομένων, ενώ δεν έχει εκδοθεί σχόλιο για τον θάνατο του Hu.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος του γιατρού, που έγινε μαύρο. Εκπρόσωπος είχε υποστηρίξει ότι η αλλαγή οφείλεται σε αντιβιοτικό που έπαιρνε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Συνάδελφος του 42χρονου επίσης είχε παρόμοιες παρενέργειες στο χρώμα του δέρματος, ωστόσο τα κατάφερε και επέζησε.

Ο καθηγητής Duan Jun δήλωσε ότι η ιατρική ομάδα έδωσε και στους δύο γιατρούς Πολυμυξίνη Β, που θεωρείται η έσχατη λύση για αντιβιοτική θεραπεία. Όπως είχε πει, το φάρμακο έχει προκαλέσει υπερχρωματισμό στο σώμα των γιατρών, αλλά η κατάσταση θα εξαφανιζόταν στην ανάρρωση.

Πριν την συγκεκριμένη εξήγηση, οι γιατροί νόμιζαν ότι η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος οφειλόταν σε ορμονικές ανισορροπίες που δημιουργούσε ο κορωνοϊός.
Ο γιατρός Hu διαγνώστηκε στις 18 Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα διαγνώστηκε θετικός και ο γιατρός Yi, ο οποίος όμως κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς οι γιατροί τον έβαλαν σε μηχάνημα υποστήριξης για 39 ημέρες.

Η περιπέτεια του γιατρού που τον οδήγησε στον θάνατο

Η κατάσταση του ουρολόγου ήταν πιο σοβαρή. Στα τέλη Απριλίου είχε παραμείνει στο κρεβάτι για 99 ημέρες και η συνολική του υγεία ήταν αδύναμη. Μάλιστα, ο θεράπων ιατρός του είχε πει ότι ανησυχούσε για την ψυχική υγεία του ασθενή.

Στην αρχή, δεν σταματούσε να μιλάει στους γιατρούς. Στη συνέχεια τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη, από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 22 Μαρτίου, ενώ μεταφέρθηκε σε κοινό θάλαμο στις 14 Απριλίου. Ωστόσο, στις 22 Απριλίου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία, σύμφωνα με τον κινεζικό ιστότοπο The Paper.

Ο γιατρός εισήχθη εκ νέου στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου παρέμεινε μέχρι που εξέπνευσε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά έσφιγγε το χέρι του θεράποντος ιατρού του για να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη του.