Πρόεδρος Alpha Bank: Πιθανή ταχύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχει δείξει αντοχές,  εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η ανάκαμψη μπορεί να έρθει ταχύτερα από ό,τι εκτιμούν το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και η Κομισιόν.

Ο κ. Ράπανος επεσήμανε ακόμα ότι με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και τη σταδιακή άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταθετών. Τόνισε ότι η αύξηση των επενδύσεων και η επιστροφή των καταθέσεων είναι απαραίτητα ώστε οι τράπεζες να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν ξανά την οικονομία.

Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να αποτελέσει την έναρξη ενός ενάρετου κύκλου για την ανάκαμψη της οικονομίας, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης μπορεί να δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό πλαίσιο που θα δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα και αναδεικνύοντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα.