Σύμφωνα με πηγές του τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και του ευχήθηκε περαστικά.
Στην επικοινωνία που είχε ο κ. Τσαβούσογλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν συζητήθηκε τίποτε άλλο εκτός από τις ευχές για καλή ανάρρωση.
Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ διευκρίνισαν πως η πρόταση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο για επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε στο πλαίσιο παλαιότερης δήλωσης του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου για επίσκεψη των δύο Πρωθυπουργών “πρώτα στο νότο και μετά στο βορρά”.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πρόταση που έγινε τώρα από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου περιλαμβάνει επίσκεψη των δύο Υπουργών “στο νότο και στη συνέχεια στο βορρά” έπειτα από την επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη στην Κύπρο.
Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν συζητήθηκε, όπως αναφέρθηκε.