Ολοκληρώθηκε το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα με τις δηλώσεις σε κλίμα αβεβαιότητας.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας για την Ελλάδα, κατά την άφιξή του για την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής των ¨28¨, ανέφερε ότι “δρομολογείται εργασία, και μετά βεβαιότητας θα χρειαστεί αρκετές ακόμη ώρες”.
¨Οι τελευταίες ώρες υπήρξαν πραγματικά κρίσιμες, αλλά έχω ένα καλό ένστικτο πως σε αντίθεση με τις τραγωδίες του Σοφοκλή, αυτή η ελληνική υπόθεση θα έχει καλό τέλος¨, πρόσθεσε.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε κι ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, λέγοντας πως ¨ελπίζω σε μια συμφωνία για την Ελλάδα, αν όχι σήμερα το βράδυ, τότε μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο¨.
Αντιθέτως, η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγγελα Μέρκελ, δε συμμερίστηκε την αισιοδοξία των προηγουμένων, και είπε στους δημοσιογράφους πως έχει την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει υπαναχωρήσει σε ορισμένα θέματα – αλλά σε κάθε περίπτωση εναπόκειται στους υπουργούς Οικονομικών να αποφασίσουν.