Η βραδυνή συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο των συνομιλιών τους για το Κυπριακό που ξεκίνησαν τη Δευτέρα στη Γενεύη.άρχισε με αρκετή καθυστέρηση.
Οι δυο διαπραγματευτές είχαν συζήτηση με εμπειρογνωμόνες της ε/κ και της τ/κ πλευράς για τα θέματα της Διακυβέρνησης.
Επίσης πριν την έναρξη της συζήτησης, υπήρξε κατ` ιδίαν συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Γενεύη. Στη συνάντηση αυτή έγινε γενική ανασκόπηση για τις μέχρι στιγμής συζητήσεις στη Γενεύη.
Τελικά η συζήτηση των δύο ηγετών συνεχίστηκε μόνο με θέματα που αφορούν το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και από πληροφορίες υπήρξε κάποια πρόοδος σε μερικά από αυτά.
Θέματα ΕΕ και οικονομίας, όπως ήταν προγραμματισμένο, δεν συζητήθηκαν γιατί ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση στα θέματα της διακυβέρνησης.
