Αντρος Κυπριανού: Η αποχή δεν αποτελεί λύση

Το μήνυμα ότι η αποχή δεν αποτελεί λύση, αλλά είναι η συμμετοχή που συμβάλλει στο να πάει ο τόπος μπροστά, έστειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, διαβεβαιώνοντας πως το κόμμα του θα καταβάλει κάθε προσπάθεια μετά τις εκλογές, μέσω συνεργασιών εντός και εκτός Βουλής, για να υλοποιήσει τους στόχους που έθεσε.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Κυπριανού είπε πως η σημερινή εκλογική διαδικασία αποτελεί κορυφαία στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία και για τη Δημοκρατία στον τόπο μας, και έκανε έκκληση να συμπεριφερθούν όλοι οι πολίτες με τρόπο που να τιμά αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας αποδεικνύοντας ότι ως Κύπρος έχουμε ψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού.

Ο κ. Κυπριανού απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό είπε πως με την αποχή δεν θα λυθεί κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά είναι με τη συμμετοχή που εξασφαλίζουμε ότι ο τόπος μας πάει μπροστά. Ευχήθηκε όπως η αυριανή ημέρα αποτελέσει την αφετηρία για ελπιδοφόρα προοπτική για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό τόσο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό όσο και σε ό,τι αφορά τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.

“Σε ό,τι μας αφορά ως ΑΚΕΛ θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε συνεργαζόμενοι με άλλα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις εντός και εκτός της Βουλής να συμβάλουμε στην υλοποίηση αυτών των στόχων τους οποίους καθορίζουμε”, είπε.

Ερωτηθείς σε ποιο επίπεδο αναμένει την αποχή, ο κ. Κυπριανού συνέστησε υπομονή να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία και στο τέλος να εξαχθούν τα συμπεράσματα. Επανέλαβε πως η αποχή δεν πρόκειται να λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά είναι ψήφος διαμαρτυρίας, η οποία κοστίζει σε όσους απέχουν, είναι η συμμετοχή που συμβάλλει στο να οδηγηθεί ο τόπος μπροστά.