Για τη Νέα Υόρκη αναχώρησε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στις 09.45 το πρωί.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, τον Τ/κ ηγέτη συνοδεύει ο ‘υπουργός εξωτερικών”, Οζντίλ Ναμί και αναμένεται να έχει υψηλόβαθμες συναντήσεις.
Ο Τ/κ ηγέτης θα παραμείνει στις ΗΠΑ μία εβδομάδα και θα επιστρέψει στα κατεχόμενα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ ο Τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στο περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ.
Η Χαλκίν Σεσί έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο: “Ο Αναστασιάδης προκαλεί” και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε στα ΗΕ το μήνυμα πως εάν δεν προετοιμαστούν οι συνομιλίες, ο ίδιος δεν θα παρακαθίσει σε αυτές.
Στην επιστολή του, σύμφωνα πάντα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, γράφει πως πρέπει η τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει τη ρητορική των δύο κρατών ή της συνομοσπονδίας.