Mε επιστολή του την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό και τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής αναβολή της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Στην εν λόγω επιστολή, αναφέρει: «Με αφορμή τη συνεχή υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης και τιςπροκλητικές απαιτήσεις – εντολές της τρόικας, αλλοιώνονται ριζικά τα δεδομένα του υπό συζήτηση και ψήφιση προϋπολογισμού».
Χαρακτηρίζει τον υπό συζήτηση προϋπολογισμό «εικονική πραγματικότητα» και προτείνει να αναβληθεί η ψήφιση του ωσότου «αποτυπωθούν τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη».
Αναφέρει ακόμη ότι« κάθε σκέψη παράκαμψης του Κοινοβουλίου και επικύρωσης των- εντολών της τρόικας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα αποτελεί ακόμη μια φορά παραβίαση του Συντάγματος».
Αναλυτικά η επιστολή:
“Με αφορμή τη συνεχή υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης και τις προκλητικές απαιτήσεις – εντολές της Τρόικα, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που είναι έτοιμη να αποδεχθεί η Κυβέρνηση, αλλοιώνονται ριζικά τα δεδομένα του υπό συζήτηση και ψήφιση προϋπολογισμού.
Μέχρι την αποτύπωση των πραγματικών οικονομικών μεγεθών στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2015, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ζητούμε, όπως αναβληθεί η συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού εικονικής πραγματικότητας προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας.
Τέλος κάθε σκέψη παράκαμψης του Κοινοβουλίου και επικύρωσης των αποφάσεων – εντολών της Τρόικα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα αποτελεί ακόμη μια φορά παραβίαση του Συντάγματος.