ΑΚΕΛ: Αντί απαντήσεων (που δεν έχει) ο ΔΗΣΥ επιλέγει τη χυδαία μετατόπιση

1 Ξ .

Αντί απαντήσεων (που δεν έχει) ο ΔΗΣΥ επιλέγει τη χυδαία μετατόπιση, αναφέρει το ΑΚΕΛ σε αανκοίνωση.

Την ώρα που η κοινωνία ζητά απαντήσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση, ο ΔΗΣΥ επιστρατεύει τη χυδαία εκμετάλλευση μιας ανθρώπινης τραγωδίας, για να κρύψει τις βαριές ευθύνες του για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας.

Μάταια ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να αποδράσει από τις ευθύνες του. Η κοινωνία θυμάται τα σκάνδαλα, τα ενεργειακά ναυάγια, τον πανάκριβο ηλεκτρισμό και την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων από την κυβέρνηση Αναστασιάδη–ΔΗΣΥ. Σκάνδαλα, που ερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Εκεί που προφανώς ο ΔΗΣΥ δεν έχει τη δυνατότητα να σταματήσει ή να επηρεάσει τις όποιες έρευνες.

Ας απαντήσει όμως ο ΔΗΣΥ στο κρίσιμο ερώτημα: δεν τον ενδιαφέρει πόσα θα κοστίσει στην Κύπρο το καλώδιο και ποια θα είναι η επίδρασή του στην τιμή του ηλεκτρισμού; Δεν τον ενδιαφέρει σε ποιων τα χέρια θα είναι η ιδιοκτησία του έργου και πώς θα επηρεάσει την αγορά ηλεκτρισμού στη χώρα μας; Αλήθεια, ποιων τα μεγάλα συμφέροντα θέλει (ξανά) να εξυπηρετήσει ο ΔΗΣΥ;

Η θέση του ΑΚΕΛ για την ηλεκτρική διασύνδεση είναι πεντακάθαρη. Είναι στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά πρέπει να γίνει με όρους που να είναι προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας μας.

Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε αυτά και να πάψει να κρύβεται.