Βερολίνο και ΔΝΤ δεν γεφύρωσαν τις διαφορές τους. Η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε να ζητά ελάφρυνση του χρέους και ρεαλιστικές προβλέψεις για το πλεόνασμα, ο δε Βόλφκαγκ Σόιμπλε ζητά θετικές προβλέψεις, ακριβώς για να μην αναγκαστεί η ευρωζώνη να συμφωνήσει σε μεγάλες ελαφρύνσεις στο ελληνικό χρέος.
Παράλληλα, δεν υπήρξε απόφαση ούτε για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που πρέπει να διατηρήσει η Ελλάδα μετά το 2022.
Οπως μεταφέρει ευρωπαίος αξιωματούχος στην Καθημερινή «τίποτα δεν θα συμφωνηθεί πριν συμφωνηθούν όλα» για να προσθέσει: «Είναι δύσκολο να υπάρχει συμφωνία μία εβδομάδα πριν το Eurogroup» εξηγώντας ότι τέτοιες αποφάσεις παίρνονται συνήθως λίγο πριν γίνουν οι μεγάλες συναντήσεις. Αφηνε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας δεύτερης συνάντησης σε αυτό το επίπεδο πριν ακριβώς από το Eurogroup στις 22 Μαίου.
Πάντως ξεκαθάρισε πως Γερμανική πλευρά δεν αναμένει πλέον από την Ελλάδα επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για 10 χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος όπως ήταν η επίσημη της θέση στο παρελθόν αλλά μέχρι το 2022. Από εκεί και πέρα σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή η Ε. Επιτροπή δουλεύει μία φόρμουλα βασισμένη στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης των χωρών της Ευρωζώνης και σύμφωνα με ένα προσχέδιο που ετοιμάζει τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας αναμένονται να κυμαίνονται από 2% – 2,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.
Νωρίτερα, από το Μπάρι σε δηλώσεις τους, τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασαν μεν την αισιοδοξία τους για λύση στο χρέος όμως ο καθένας παραμένοντας στη δική του θέση.