Koρωνοϊός: Η Βρετανία συζητά χαλάρωση των μέτρων

Αισιόδοξος ότι τα μέτρα ανάσχεσης της Omicron θα περιοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, σημειώνοντας ότι κρούσματα και νοσηλείες δείχνουν να έχουν κορυφωθεί.

Τα μέτρα επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο, μετά την εμφάνιση του υπερμεταδοτικού στελέχους Omicron και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν σύσταση για τηλεργασία όπου είναι δυνατόν και την ευρύτερη χρήση της μάσκας και των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Η επαναξιολόγησή τους έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι το σχέδιο σχεδιάστηκε για να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου οι πολίτες να κάνουν ενισχυτικές δόσεις και επίσης να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα για την Omicron, που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα μεταδοτική αλλά λιγότερη σοβαρή από προηγούμενες παραλλαγές.

«Θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε ουσιαστικά τα μέτρα»

«Πάντα έλεγα ότι αυτοί οι περιορισμοί δεν θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ ούτε μία ημέρα παραπάνω από το απολύτως απαραίτητο», δήλωσε ο Τζάβιντ στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι η Βρετανία είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ενισχυτικού εμβολιασμού στην Ευρώπη και έχει τα περισσότερα αντιικά κατά της COVID-19 στην Ευρώπη.

«Λόγω αυτή της φαρμακευτικής άμυνας και της πιθανότητας να έχουμε ήδη φθάσει στο αποκορύφωμα των κρουσμάτων και των νοσηλειών, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε ουσιαστικά τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα».

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη κρίση της θητείας του ύστερα από αποκαλύψεις για πάρτι κατά τη διάρκεια των lockdown, κάποια εκ των οποίων όταν οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να αποχαιρετήσουν από κοντά έναν συγγενή τους που πέθαινε και η βασίλισσα θρηνούσε για τον σύζυγό της.

Η άρση των μέτρων του «Σχεδίου Β’» θα ικανοποιήσει πολλούς στο κόμμα του που επιθυμούν την επιστροφή σε μια περισσότερο κανονική καθημερινότητα.

Ο Τζάβιντ δήλωσε ότι το ένα τρίτο των 15 εκατ. κρουσμάτων της Βρετανίας έχει καταγραφεί από τότε που εμφανίστηκε η Omicron. Ωστόσο, ενώ η Βρετανία έχει ανακοινώσει συνολικά 152.075 θανάτους λόγω της COVID-19, λιγότεροι από 10.000 έχουν καταγραφεί από τότε που ταυτοποιήθηκε η Omicron στα τέλη Νοεμβρίου.

Check Also

O Σουλτάνος απειλεί εργολάβο μπροστά στην κάμερα: “Αν δεν κάνεις όσα θέλω εγώ θα σε αλλάξω” (Video)

Έναν εργολάβο, ο οποίος έχει αναλάβει την κατασκευή ενός γηροκομείου, κάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν …

Συγκλονιστικό βίντεο! H στιγμή της διάσωσης εγκαταλελειμμένου νεογέννητου από τα σκουπίδια!

Συγκλονίζουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τις στιγμές της διάσωσης …