Eurogroup: Εν αναμονή της ολοκλήρωσης η Αθήνα

Σύμφνα με πληροφορίες η  Αθήνα, στο παρόν στάδιο, δεν επιθυμεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για συμφωνία στο Eurogroup, και φαίνεται να αναμένει την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Eurogroup και την έκδοση του τελικού κειμένου συμφωνίας.

Στις «τριγωνικές» διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συμμετείχαν οι Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, Μοσχοβισί, Σόιμπλε και Βαρουφάκης, αλλά ποτέ όλοι μαζί, όπως αναφέρεται.

Πληροφορίες από κοινοτικούς κύκλους της Αθήνας αναφέρουν ότι ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί ενημέρωνε τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο κ. Γιούνκερ πίεζε συνεχώς «βρείτε τα με την Ελλάδα».

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν από νωρίς το απόγευμα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Και οι δύο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήταν σε συνεχή επαφή με τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια των «τριγωνικών» διαβουλεύσεων.

Λεπτομέρειες για τις συμφωνηθείσες αλλαγές δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς το τελικό κείμενο πρέπει να επικυρωθεί από τους Υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup.